Fokoznák az eufóriát Storckék

Toulouse.

Toulouse. Holnap este (21.00) újabb csodát tehet a magyar labdarúgó-válogatott, az Európa-bajnokság nyolcad-döntőjében a Premier League-sztárokkal teletűzdelt Belgium ellen lép pályára Bernd Storck csapata.

„Magyarország minden várakozást felülmúlva bejutott a legjobb 16 közé, és újabb szenzációt okozhat, ha kiveri Marc Wilmots magasra taksált Belgiumát” – kezdődik az UEFA hivatalos meccsfelvezetője. A magyar játékosokat hallgatva nagyon is reálisnak tűnhet egy ilyen forgatókönyv. „A belga csapatot szenzációs, topligás játékosok alkotják. Nagyon jó meccsre számítok, amelyet meg kell nyerni” – jelentette ki Kleinheisler László, akit a francia L'Équipe napilap a csopotkör álomcsapatába is beválasztott. „Volt már videózásunk, felmértük, mire számíthatunk a belgák ellen. Képesnek tartom magunkat a győzelemre” – szögezte le a csatár Priskin Tamás.

Bernd Storck szövetségi kapitányt sem lepte csapata eddigi teljesítménye. „A kemény munka mindig kifizetődik. Ami a legfontosabb, hogy a játékosok nyitottak és éhesek voltak az újra és a fejlődésre. Soha senki nem ellenkezett semmivel szemben. Ennek köszönhetően nagyon sokat lépett előre a csapat mind védekezésben, mind támadásban” – mondta Storck, aki az Eb során immár mind a húsz mezőnyjátékosának bizonyítási lehetőséget adott.

A belgák ellen várhatóan a portugál meccset kihagyók visszatérnek a kezdőcsapatba (Fiola sérülése még nem jött rendbe). A keretből nyolc játékosnak van sárga lapja (Dzsudzsák, Gera, Guzmics, Juhász, Kádár, Kleinheisler, Nagy Á. és Németh K.), azaz egy újabb sárga lapos figyelmeztetés esetén ki kellene hagyniuk a negyeddöntőt.

„A legfontosabb feladat minden meccsen az volt, hogy ne kerüljünk hátrányba, mert láthattuk, ezen az Eb-n milyen nehéz fordítani. Belgium egy erősebb csapat, de ha az eddigi gyors irányváltásokra épülő játékot mutatjuk, lehet keresnivalónk. Nagy hangsúlyt fektetünk a támadások befejezésére, és azt sulykoljuk a játékosokba, hogy távolról is merjenek lőni” – vázolta a tervet a tegnapi sajtótájékoztatón Szélesi Zoltán, a válogatott pályaedzője.

Marc Wilmots, a belgák szövetségi kapitánya szerint fontos tényező az esélyesség terhe. „Felejtsék el a papírformát, csak az számít, ami a pályán történik. Szívesebben játszanék Spanyolországgal vagy Angliával, hiszen kevesebb lenne a veszítenivalónk. Látták a magyarokat Portugália ellen? Nagyon jó, gyors, agilis futballistáik vannak. Dzsudzsák, Szalai, Németh… Nincsenek már úgynevezett kis országok – vélekedett Wilmots. – Pontosabb utolsó passzokra van szükség, ha ebben javulni tudunk, Magyarország ellen hamarabb betalálhatunk.”

A magyar labdarúgó-válogatott legutóbb 58 évvel ezelőtt tudta legyőzni a belga csapatot. Az örökmérleg 12 találkozón két-két magyar siker és döntetlen, valamint nyolc belga győzelem. Legutóbb 2009-ben Gentben 3:0-ra nyertek a belgák barátságos meccsen. Akkor is Király védte a magyar kaput, s három mostani Eb-kerettag, Juhász, Dzsudzsák és Priskin is pályára lépett. A mostani belga válogatott tagjai közül Hazard, Vermaelen, Verthongen és Fellaini játszott a 2009-es találkozón. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?