Évadzáró a Tháliában flamencóval

Egy forró flamenco-táncesttel zárja az idei évadot a kassai Thália Színház pénteken 19 órától.Kassa.

Egy forró flamenco-táncesttel zárja az idei évadot a kassai Thália Színház pénteken 19 órától.

Kassa. A Flamenco Nuevo című előadás közreműködői Keck Mária, a Madridban élő táncművész, koreográfus és énekes, Illés János, a Londonban letelepedett gitárművész, valamint a popzene, a jazz és a világzene élvonalába is tartozó ütőhangszeres, Mogyoró Kornél. Közös estjükön összekapcsolják a flamenco formavilágát a magyar folklórral és a kelet-európai roma kultúrával, saját életútjukból merített hangokkal, színekkel adva új értelmet egy zenei világnak. Ebben a dimenzióban a mozdulat, ének és zene szoros egységben működik, improvizatív interakcióval építi és bontja egymást. Az alapvetően flamenco szelle-miségű háttér nyers értelmet ad a képzelt és valós gyökerek megidézésének ebben a hol zsigeri, hol költői hangvételű produkcióban.

Az ingyenes előadásra helyfoglalás szükséges, ezt itt tehetik meg: [email protected].

Ez a produkció a Thália Táncestek szezonzáró eseménye. A színház koreográfusa, Kántor Katalin által megálmodott, második szezonját záró sorozatban idén egyéni alkotók szólói, valamint duettek voltak láthatóak. Jövőre nagyobb társulatok meghívása a cél, hogy a helyi közönségnek lehetősége legyen megismerni a kortárs táncművészet progresszív irányzatait. A tervek között szerepel például a Bozsik Yvette Társulat, Nagy József Jel Színháza, az Artus és a Szabó Réka vezette Tünet Együttes meghívása. Közülük néhányan úgynevezett beavató programmal jelentkeznének, figyelembe véve, hogy Kassán kevés kortárs táncprodukció látható.

Kántor Katalin jövőre a helyi konzervatórium tánctagozatos növendékeit is szeretné bevonni a projektbe, hogy testközelből ismerkedhessenek a legújabb trendekkel. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?