Egy merész kollaboráció

kk

Akik nyitottak a szokatlan fúziókra és belefutottak a Pohoda fesztiválon ebbe a produkcióba, azok talán nem is vágytak már más finomságra aznap este. Pénteken Budapesten, szombaton Pozsonyban lehet ismét megcsodálni a PoiL Ueda nevű francia-japán formációt.

Ez az utóbbi évek egyik legizgalmasabb kollaborációja, de nem való mindenkinek – tekintsék meg a lenti videót - , akinél viszont betalál, azt azonnal megfertőzi. Az avangárd jazzrockot játszó, 2005-ben alakult francia PoiL zenekar és és a japán középkori dallamokat népszerűsítő énekesnő, Junko Ueda sokak meglepetésére kiadott egy közös albumot (PoiL/Ueda, 2023), amely komoly szakmai sikert aratott, élőben pedig állítólag még hipnotikusabb hatású az egész.

Szétrobbantja a rock és a tradicionális zenék határait, és a két univerzum tökéletes ozmózisban fonódik össze, majd halad tovább egy irányba. Buddhista shômyô kántálás, amelyet a szerzetesek a gonosz szellemek elűzésére gyakorolnak. Tengeri csata ősi klánok súlyos hanyatlásával. Junko történetei szabadon szörfölnek a PoiL viharos hullámain – ez a pimaszul, de könyörtelenül lüktető zene élőben is letaglózó erejű lesz“ - áll a Magyar Zene Házának ajánlójában, ahol szeptember 29-én, pénteken 19.30-tól lép fel a formáció.

Másnap útra kelnek Pozsonyba, egy egészen más jellegű és méretű helyszínre, a Pink Whale koncerthajóra. Ez egy amolyan apró A38, üdítően merész és haladó programkínálattal, tetőterasszal és gyomorral. A PoiL Udea a hajó gyomrában játszik szeptember 30-án, két hazai előzenekart követően (Vojdi, Boh Vajec Orchestra).

Ujszó videó
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?