Bál lesz a Vigadóban

„Bál van, igen, bál van az Operaházban” – énekelte jó pár éve a KFT, s kicsit módosítva a sláger szövege a mi esetünkben is megfelel a valóságnak: valóban bál – nem van, hanem lesz, igaz, nem az Operaházban, hanem a pozsonyi Vigadóban, és nem operadarabok szereplői találkozhatnak patinás falai közöt

„Bál van, igen, bál van az Operaházban” – énekelte jó pár éve a KFT, s kicsit módosítva a sláger szövege a mi esetünkben is megfelel a valóságnak: valóban bál – nem van, hanem lesz, igaz, nem az Operaházban, hanem a pozsonyi Vigadóban, és nem operadarabok szereplői találkozhatnak patinás falai között február 20-án az 1. Reprezentatív Szlovákiai Magyar Bálon, hanem a hazai magyar közélet szereplői. (És természetesen kevésbé ismert bálozók is.) Balla Igor, a rendezvényt szervező Bumeráng Kft. vezetője szerint ez a bál teljesen más lesz, mint amilyenhez eddig hozzászokhattak a magyar bálozók. Azoknak, akik nem hagyják ki, hajnalig tartó káprázatos show-műsort és igazi báli hangulatot ígérnek a szervezőiroda munkatársai, akik egymás közt „szlovákiai magyar operabálként” emlegetik a jövő pénteki rendezvényt, és nem csupán azért, mert egy nappal előtte Budapesten, egy nappal utána pedig Bécsben tartják a híres operabált. Nem titkolt céljuk, hogy a „szlovákiai magyar operabált” rangos társadalmi eseménnyé avassák. Az ötlet már több éve érlelődött, Balla Igor gyakran találkozott olyan véleménnyel, hogy a szlovákiai magyarságnak szüksége lenne egy reprezentatív rendezvényre, amelyen egyrészt a közélet meghatározó személyiségei találkozhatnának egymással, másrészt jelenlétüket a közéletben ilyen módon is jelezhetnék. „Több mint tíz éve dolgozom a reklámszakmában, fogadásokon veszek részt, és tapasztalatom szerint a szlovák vállalkozók nagy többsége személyesen ismeri egymást. Ennek az üzleti szférában is megvan a kedvező hatása.” Ezzel szemben a hazai magyar vállalkozói körökben korántsem tud mindenki a másikról. A bál jó alkalmat nyújthat arra is, hogy a közéleti, politikai és gazdasági szféra képviselői jobban megismerhessék egymást. Balla Igor szerint gyakran oldottabb környezetben vetődnek fel jó ötletek, amelyek később konkrét formát ölthetnek. A szponzoroknak köszönhetően a belépő árát nem kellett túl borsosra szabniuk, és a rendezvény megálmodott színvonalából sem kellett engedniük. ĺgy kedvezményes áron kínálhatnak belépőt azoknak, akik szívesen részt vennének a bálon, ám esetleg egy drágább belépőjegy gátat szabna bálozó kedvüknek. A hajnalig tartó műsort igyekeztek úgy öszszeállítani, hogy fiatalabbaktól az idősebbekig mindenki megtalálja a hozzá köze álló stílust: a Romantic, a Bon Bon és Koós János mellett cigányzenekar is muzsikál. Az ötfogásos ínyenc menühöz nem kisebb tekintélyek, mint a borlovagrend tagjai kínálnak majd innivalót. Ezenkívül tartogat az est néhány meglepetést is. A szervezők mindent megtesznek azért, hogy a bálozók jól érezzék magukat, ez utóbbiakra hárul a könnyebbik feladat: megtisztelni jelenlétükkel a hagyományteremtő szándékkal rendezett, első „szlovákiai magyar operabált”. (me)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?