Ali Campbell harminc év után lelép

A UB40 menedzsmentje az elmúlt héten bejelentette, hogy Ali Campbell rövidesen távozik az együttesből. Az énekes februárban még fellép a zenekar ausztráliai, új-zélandi és ugandai koncertjén, valamint a megjelenés előtt álló stúdiólemezen is ő énekel.

A UB40 menedzsmentje az elmúlt héten bejelentette, hogy Ali Campbell rövidesen távozik az együttesből. Az énekes februárban még fellép a zenekar ausztráliai, új-zélandi és ugandai koncertjén, valamint a megjelenés előtt álló stúdiólemezen is ő énekel. „Ali úgy döntött, nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni a szólókarrierjére, s mellette nem tudna eleget foglalkozni a UB40-val. Hét zenésztársa szomorúan vette tudomásul a döntését. Az együttes harminc éven át nagy család volt, mindig is a kollektíváról szólt, és nem az egyénekről. Feloszlásról természetesen szó sincs, az utód személyéről a közeljövőben döntés születik” – nyilatkozta a sajtószóvivő.

Ali kiválása meglepő, mivel eddig kiadott két szólóalbuma: az 1995-ös Big Love és a 2007-es Running Free iránt korántsem volt olyan kereslet, mint zenekara hanghordozói iránt.

A UB40 1978-ban alakult meg Birminghamben. Munkanélküli fiatalok alapították, az együttes neve egyikük munkahivatali száma. A zenekar az utóbbi egy évtizedben kiszorult az élvonalból. Legutóbbi nagy slágere az 1993-as (I Can’t Help) Falling In Love With You (Elvis Presley 1961-es Can’t Help Falling In Love című felvételének átdolgozása) az USA-ban hét, Nagy-Britanniában két hétig vezette a kislemezek összesítését. (p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?