Áj láv jú – újra Rapülők

Geszti Péter jelenleg a Létvágy című stúdiólemezével hódít.

Geszti Péter jelenleg a Létvágy című stúdiólemezével hódít. Ezúttal nem hagyományos zenekart verbuvált, az album „featuring produkció”, a dalokat közreműkö-dőkkel adja elő: Ambrus Ritával, Gereben Zitával, Széles Izával, Tóth Gabival, Váczi Eszterrel, Wolf Katival, Busa Pistával, Kowalskyval, Oláh Gergővel, Pély Barnával, Puskás Petivel és Rácz Gergővel.

Geszti az Első Emelet szövegírójaként tette le zenei névjegyét. Eddig három együttese volt: elsőként a Rapülőkkel (Berkes Gáborral, Szentmihályi Gáborral), majd a Jazz+Azzal (Behumi Dórival, Kozma Orsival, Váczi Eszterrel, Dés Lászlóval), végül a Gringo Sztárral (Gereben Zitával, Sapszon Orsolyával) halmozott sikert sikerre. A legnépszerűbb a Rapülők volt, amely 1992-ben robbant be a slágerlisták élére, és meghonosította a rapet a magyar zenei közegben.

A Rapülők két stúdiólemeze (Rapülők – 1992, Rapeta – 1993) több mint félmillió példányban fogyott el. A trió 1994-ben, sikerei csúcsán fejezte be működését, a néhai Budapest Sportcsarnokban búcsúzott el a közönségtől, négy telt házas koncertet adott. 2006-ban összeállt, kétszer töltötte meg a Papp László Budapest Sportarénát, s kiadta a Riszájkling című albumát, amely a két stúdiólemez tizenkét dalának újrahangszerelt változatait tartalmazza.

A Rapülők jövőre ismét összeáll, MC Gesztenye, Berkes T. Boy és Michel de Lux február 25-én lép fel a Sportarénában. A koncert az Áj láv jú címet kapta – ez az első album egyik slágere. „Nagyon nehezen indultuk 1992-ben. Senki sem hitt bennük, a lemezkiadók sorra dobták vissza a demónkat, azzal az indokkal, hogy magyarul nem lehet rappelni. Újra áthangszereljük a slágereinket, amelyek hanghordozón is megjelennek. A kilencvenes évek Magyarországa egy nagyon vidám és felszabadult hely volt, és ezt a vidámságot szeretnénk visszahozni a zenénkkel” – mondta nemrég Geszti Péter az egyik magyarországi rádióállomás reggeli mű-sorában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?