A rendező a forgatókönyvet is átírta miatta

Gubík Ágnes kapta a kedden zárult 39. Magyar Filmszemlén a legjobb női alakítás díját a Till Attila rendezte Pánik című filmben nyújtott játékáért: egy sikeres, harmincas nőt kelt életre, akin kitör a pánikbetegség.

Gubík Ágnes kapta a kedden zárult 39. Magyar Filmszemlén a legjobb női alakítás díját a Till Attila rendezte Pánik című filmben nyújtott játékáért: egy sikeres, harmincas nőt kelt életre, akin kitör a pánikbetegség. A fiatal színésznő a pozsonyi színművészeti főiskolán végzett, a Komáromi Jókai Színház tagjaként emlékezetes szerepekben láthatta a közönség. Pályáját az utóbbi években Magyarországon folytatja.

Hogyan fogadta a díjat, és mit jelent az ön számára?

Nem tudom még igazán felfogni. Éppen az előbb hívott Till Attila, a film rendezője, és ugyanezt kérdezte. Azt hiszem, most még hihetetlenebb, mint kedd este volt. Nagyon nagy dolog ez, és annyira boldog vagyok, hogy ez megtörtént velem.

Hogyan talált rá önre Till Attila?

A szolnoki Szigligeti Színház egyik előadásában játszottam Egri Mártával – azóta már nem vagyok a Szigligeti Színház tagja –, aki szintén szerepel a Pánikban, Bánsági Ildikóval két barátnőt játszanak. Egri Mártának mesélte el egyik beszélgetésük alkalmával Till Attila, hogy már nagyon régóta keresi a filmjéhez a női főszereplőt, és nem találja. Tilla elbeszéléséből annyit tudok, hogy Egri Márti azt mondta neki: több előadásban is együtt játszik egy nagyon tehetséges lánnyal, aki sok szlovák filmet forgatott már, és hogy meg kellene néznie. Így indult.

Mi történt ezután?

Megnézett a színházban, aztán meghívott próbafelvételre úgy, hogy már odaadta a forgatókönyvet, és abból csináltam részleteket. A próbafelvétel két-három órás volt, tehát Till Attila nem akarta letudni két-három másodperc alatt. Így kaptam meg a szerepet. Tilla egyébként elég gyorsan döntött, mert a próbafelvétel után egy nappal felhívott azzal, hogy úgy érzi, megtalálta a film főszereplőjét. Annyira bízott bennem a kezdet kezdetétől fogva, és ez nagyon sokat jelent számomra, hogy a forgatókönyv végét is átírta. Eredetileg ugyanis nem velem, azaz a Zsuzsi nevű szereplővel végződött volna a film, hanem Bánsági Ildikóval. Szerintem nagyon szép lett a vége. Nagyon örülök, hogy ezt már az én hatásomra, a velem való találkozás után írta át Till Attila.

Milyen volt a pánikbeteg Zsuzsi bőrébe bújni?

Erre így nem tudok válaszolni, mert amikor forgatok, akkor mindig arra a jelenetre összpontosítok, amit aznap veszünk fel. Persze nagyon sokat gondolkodtam az egészről, meg éreztem azt is, hogy ez nagy szerep, de hogy mit jelent az, hogy éppen én alakítom, azzal nem foglalkoztam.

A Pánik a hosszabb szünet utáni újabb filmes lehetőséget jelentette ezek szerint?

Magyarországon még nem forgattam, ez volt az első filmes szerepem. Ami viszont érdekes, hogy Szlovákiában ugyan sokat forgattam mostanában, de ezek 2008-as filmek, azaz csak idén kerülnek forgalmazásba. A szlovák és a cseh mozikban 2008-ban három különböző filmben leszek látható. Az egyik a Malé oslavy (Kis ünnepségek) című film, amelyet a cseh Zdeněk Tyc rendezett, és amelyben Bolek Polívka partnere vagyok. A másik a Pokoj v duši (A lélek nyugalma) című film Vladimír Balco rendezésében, s a főszerepét Mokos Attila játssza. Négy férfiről szól a történet, de a női szerepek is nagyon hangsúlyosak benne. A harmadik filmben, amelynek a forgatása két évvel ezelőtt kezdődött, abszolút főszerepet játszom. A rendezője Pavol Korec, a partnerem pedig Milan Mikulčík. Egy fiatal újságírónőről szól, aki véletlenül szemtanúja lesz egy rejtélyes eseménynek. Ez az a film, amelynek a befejezéséhez még öt forgatási nap hiányzik. Az egészben azonban az a legérdekesebb, hogy már magyarországi színházakban játszottam, amikor ezeket a szlovák és cseh filmes felkéréseket kaptam.

Mikor és hol láthatják a közeljövőben a nézők?

Ami a közeli jövőt illeti, márciustól a budapesti Játékszínben lépek színpadra. És remélem, a filmszerepek is megtalálnak még.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?