A Pátria rádió hétvégi programjai

Holnap 7 órakor indul adásunk a Hétről hétre c. magazinnal.

Holnap 7 órakor indul adásunk a Hétről hétre c. magazinnal. A tartalomból: felidézzük a hét meghatározó belpolitikai eseményeit; jelentkezik a BBC Európai Magazinja, amely a kontinens történéseit elemzi; a Pénz, piac, gazdaság a hét gazdaságpolitikai eseményeiről tájékoztat; folytatódik sorozatunk az EU intézményrendszeréről; fél 11 után a jégkoronggal foglalkozunk, és kitérünk a magyar hoki térhódítására, azután azt vizsgáljuk, mennyire kapnak kedvet a fiatalok a síeléshez az iskolai sítanfolyamokat követően. A szerkesztő Haják Béla. 11.30-kor Miklósi Péter várja a hallgatókat Mintakép c. műsorában. 13 órakor a Tékában Duba Gyula olvassa fel írását a tél invokálta emlékeiről, aztán Grendel Lajos mesél spanyolországi útjáról. 13.30-kor a Keresd a nőt! egyik témája a hastánc. Felidézzük az egykori keleti világot a budapesti Sahirat orientális tánccsoport tagjaival, ezután dr. Jana Srámeková bőrgyógyásszal beszélgetünk egyebek mellett a mezoterápia kozmetikában alkalmazott módszeréről. 14.05-kor Slágerhullám. 15 órakor A kultúra világában pozsonyi kiállításának megnyitóján nyilatkozik Kass János grafikusművész, könyvillusztrátor, beszélgetés hangzik el a 60 éves Boráros Imrével, a Jókai Színház művészével, és a társulat új művészeti vezetője kapcsán Tóth Tibor igazgatót kérdezzük. 15.30-tól népzene.

Vasárnap 7 órától elhangzik a sportösszefoglaló, a belpolitikai tükör és a hét eseménye. Világosság 8.05-től: Szénásiné Szabó Lilla martosi református lelkipásztor szól a hallgatókhoz. Három garammenti kisközség, Zalaba, Kisölved és Garamsalló jelenéről és jövőjéről beszélgetünk, valamint bemutatjuk a hetényi Tábita bábcsoportot. 8.40-kor jelentkezik komolyzenei fejtörőnk. Az Egy hét Londonban című összeállítás témái: a brit egészségügyi turizmus; közeleg a Valentin-nap; miért szürkül el olyan gyorsan a britek házasélete?, ezenkívül rövidhírek egy BBC-s botránysorozatról, egy új dokumentumfilmről, mely a „Harmadik Világháborúról” szól. 10 órakor hírek. Ezután a Gyerekzsúrt sugározzuk, melyben elkezdődik Vuk története, és találkozhatnak Csanda Mátéval, a Randevú egykori műsorvezetőjével, akinek könyve jelent meg. 11 órától az Ifjúsági műsort közvetítjük. Pogány Péter, a komáromi Selye János Gimnázium végzős diákja a kémiában elért eredményeiről mesél, arról, hogyan zajlik egy-egy ilyen verseny. Pézman Zoltán arról faggatta a sztárokat, mit jelent számukra a Valentin-nap, Iski Ibolya pedig diákokkal készített beszélgetést az EU-ról. 12.10-kor heti jegyzet, majd Nótacsokor, 13 óráig. Ekkor kezdődik a Térerő – A bölcsesség nyomában – Iski Ibolya beszélgetése dr. Peres Imre docenssel, a Kálvin János Teológiai Akadémia dékánhelyettesével, a bögellői és padányi társgyülekezetek lelkipásztorával. 14.05-kor a Kaleidoszkópban beszélgetést hallanak Nevizánszky Gábor régésszel, Bödők László könyvkereskedővel, Szalay Tibor szakáccsal, aki szívesen jár az amatőr csillagászok közé, valamint Simon Szabolcs nyelvésszel, aki szenvedélyesen focizik. 15 órakor Segítsünk!: Stredl Terézia pszichológus ismerteti a Rett-szindrómás kislányok körében végzett vizsgálódásának eredményeit, bemutatjuk a Manna védett műhelyt, melynek alkalmazottai hideg és meleg ételeket készítenek megrendelésre, végül egy kiállítás kapcsán Bajnok István pszichiátert arról kérdezzük, milyen terápiás jelentősége van a mentálisan sérült emberek művészi tevékenységének. 15.30-kor a néprajzi összeállításban Deáki zenei hagyományait mutatjuk be. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?