A legértékesebb színésznők

Hollywood Reporter idén is összeállította a legbefolyásosabb szórakoztatóipari munkásnők listáját. Az élen színfalak mögé húzódó vezérigazgatók, hollywoodi sztárok be sem fértek az első tízbe.

Hollywood Reporter idén is összeállította a legbefolyásosabb szórakoztatóipari munkásnők listáját. Az élen színfalak mögé húzódó vezérigazgatók, hollywoodi sztárok be sem fértek az első tízbe.

Véget ért Julia Roberts királynősége: mostantól Cameron Diazzal kell osztoznia a világ legjobban fizetett színésznője címen, mivel a Charlie angyalai szőke sztárja is 20 millió dolláros gázsit kérhet már egy-egy filmért.

Diaz már tavaly is veszélyeztette a hamarosan a Mona Lisa mosolya című filmben látható Roberts pozícióját, mostanra azonban sikerült is utolérnie. Rajtuk kívül más színésznő húszmilliós gázsiról nem is álmodhat: az utánuk következő Nicole Kidman, Drew Barrymore és Reese Witherspoon legfeljebb 15 milliót tehet zsebre egy-egy filmért, míg Halle Berry maximum 14, Sandra Bullock és Angelina Jolie pedig 12-15 millió dollár körüli összeget tud kialkudni magának egy-egy szerepért.

Mindez a Hollywood Reporter azon listájából derül ki, amelyet a szaklap – immár 12. alkalommal – a szórakoztatóipar 100 legbefolyásosabb nőjéről állított össze, és amelynek az első tíz helyén filmstúdiók, tévétársaságok és lemezcégek vezetői tanyáznak. Az első például a Sony Pictures társelnöknője, a tavaly még csak a harmadik helyet elfoglaló Amy Pascal, a második a Universal Pictures elnöknője, Stacey Snider, a harmadik a CBS Entertainmentet elnöklő Nany Tellem.

Olyan név, akit nemcsak a szakma, hanem a széles nyilvánosság is ismer, egy van a Top 10-ben: Oprah Winfrey, aki a 6. helyet szerezte meg magának. Az említett Roberts az összesített listán a tizenharmadik (tavaly a 12., tavalyelőtt pedig a 3. hely volt az övé), a Harry Potter-könyvek szerzője, J. K. Rowling az ötvenötödik, Madonna a hatvanhetedik, az Olsen ikrek pedig a tavalyi 98. helyről a 84.-re tornázták fel magukat. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?