Bontás

Az Amazonas kincse
(Vitajte v džungli, szín. fel. am. akcióf. 106 p. 2003) R.: Peter Berg. Fsz.: Christopher Walken, Seann William Scott, The Rock, Rosario Dawson.

Az Amazonas kincse

(Vitajte v džungli, szín. fel. am. akcióf. 106 p. 2003) R.: Peter Berg. Fsz.: Christopher Walken, Seann William Scott, The Rock, Rosario Dawson.

Udvarias, de nagydarab pénzbehajtó kalandjai veszett zsoldosok, pici gerillák és kanos páviánok közt a dzsungel mélyén, nagy pofonokkal és mélyenszántó poénokkal.

Apám beájulna

(szín. magy. vígj. 90 p. 2003) R.: Sas Tamás. Fsz.: Gáspár Kata, Csősz Boglárka, Haumann Máté, Máthé Marci.

A nagydumás, hebrencs vörös és a divatcica szöszke bombázó nagy kalandjai a siófoki bárban, a krétai plázson, a barcelonai éjben és a római hotelszobában.

A boldogság színe

(szín. magy. filmdr. 86 p. 2003) R.: Pacskovszky József. Fsz.: Erik Desfosses, Viczián Ottó, Györgyi Anna, Kálid Artúr.

Egy fura májusi nap, amikor zuhog a hó, tucatnyi ember élete kimoccan a holtpontról. Multikulti, sokszínű mozaik az Esti Kornél rendezőjétől.

Bolondos dallamok: Újra bevetésen

(Looney Tunes: Back In Action, am. anim. 90 p. 2003) R.: Joe Dante. Fsz.: Steve Martin, Brendan Fraser, Jenna Elfman, Timothy Dalton.

Tapsi Hapsi, Dodó kacsa és barátaik ismét nem-rajzolt színészeket kevernek kalamajkába. Hajsza a Kék Maki gyémánt után keresztül Las Vegason és Párizson... Kémfilmparódia rajzfilmesen durva poénokkal és temérdek filmes utalással.

Dogville – A menedék

(Dogville, szín. fel. am.-fr.-dán filmdr. 177 p. 2003) R.: Lars von Trier. Fsz.: Nicole Kidman, Paul Bettany, Jeremy Davies, Lauren Bacall.

Csodaszép idegen érkezik egy eldugott kisvárosba, és menedéket kér az őt üldöző gengszterek elől a maroknyi lakosságtól. A szívességnek azonban megkérik az árát – Dogville népe hamarosan kimutatja a foga fehérjét. Digitális kamera, sztárparádé és rajzolt díszletek: Lars von Trier ezúttal Brechttel és Thornton Wilderrel flörtöl.

Donnie Darko

(Donnie Darko, szín. fel. am. thriller 113 p. 2001) R.: Richard Kelly. Fsz.: Jake Gyllenhaal, Mary McDonnell, Jena Malone, Drew Barrymore.

A gimnazista Donnie Darko épp egy nyúlfejű szörnnyel beszélget odakinn az éjszakában, mikor szobájára egy leszakadt repülőgép-hajtómű zuhan. Donnie a közelgő világvége árnyékában nyomozni kezd. Gyújtogatás, időutazás, szerelem, nagy leleplezések. Egzisztencialista tinihorror. Darkok előnyben.

A felejtés bére

(Paycheck, szín. fel. am. thriller 119 p. 2003) R.: John Woo. Fsz.: Paul Giamatti, Ben Affleck, Aaron Eckhart, Uma Thurman.

Találmánykoppintó mérnök emlékezetét kitörlik alkalmazói, de kezében egy rejtélyes csomag, amelynek segítségével leleplezheti a tervet, amelynek kidolgozásában maga is részt vett. Philip K. Dick-adaptáció az Ál/arc és A fegyverek szava rendezőjétől.

Felül semmi

(Calendar Girls, szín. fel. ang. vígj. 108 p. 2003) R.: Nigel Cole. Fsz.: Helen Mirren, Linda Bassett, Julie Walters, John Alderton.

Az Alul semmi munkásait megirigyelő nőegyleti tagok meztelenkedős naptárral gyűjtenek pénzt egy kórházi várótermi kanapéra, arra azonban nem számítanak, hogy a kebleikkel együtt féltett titkaik is napvilágra kerülnek.

Getno – Nincs új világ

(szín. magy. filmszat. 95 p. 2004) R.: Salamon András. Fsz.: Király Levente, Gesztesi Károly, Szalontay Tünde, Péter Kata.

Egy magyar család kalandjai Amerikában. A tragikomikus történet helyszíne Las Vegas, a lehetőségek földje. A Közel a szerelemhez rendezőjének filmje.

Gollyóálló szerzetes

(Nepriestrelný mních, színes, amerikai film, 104 p. 2002) R.: Paul Hunter, Szereplők: Chow Yun-Fat, Seann William Scott, Jaime King, Mako, Marcus J. Pirae, Victoria Smurfit

Egy ősi tibeti tekercs ember- és világfeletti hatalommal ruházza fel azt, aki a tekercsen lévő szöveget végigolvassa. Épp ezért egy szerzetesrend tagjai hatvanévenként átadják egymásnak a tekercset, hogy így őrizzék az illetéktelen megalománok elől, s a tekercs cserébe hatvan évig megőrzi a szerzetes fiatalságát és testi épségét.

Good Bye, Lenin!

(Good Bye, Lenin!, szín. fel. ném. vígj. 121 p. 2002) R.: Wolfgang Becker. Fsz.: Daniel Bühl, Katrin Sass, Maria Simon.

Alex mamája 1989 őszén, a fal leomlásakor, egy szívinfarktus után éppen kómában feküdt. Ébredésekor, 1990 tavaszán, fia szeretné megóvni a sokktól, ezért eltitkolja előle a történelmi fordulatot, és úgy tesz, mintha még az NDK-ban élnének.

A Gyűrűk Ura – A király viszszatér

(The Lord of the Rings: The Return of the King, am.-új-zélandi fantasy 201 p. 2003) R.: Peter Jackson. Fsz.: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Liv Tyler, Ian Holm.

Szauron seregei támadásra készülnek, Gandalf sereget toboroz, a Szövetség tagjai életük legnagyobb csatája előtt állnak. Meghökkentő kalandok az emberek népének hősi harcából a trilógia befejezésében.

Horrorra akadva 3.

(Scary Movie 3. amerikai akció-vígjáték, 90 perc.) R.: David Zucker, Sz.: Anna Faris, Leslie Nilsen, Charlie Sheen, Pamela Anderson, Anthony Anderson.

ĺme a semmitől vissza nem riadó paródia-sorozat legújabb folytatása: a HORRORRA AKADVA 3 ., mely , ha lehet, még elődeinél is mulatságosabb. A ma már klasszikusnak számító Airplane, Csupasz Pisztoly-filmek rendezője, David Zucker ezúttal olyan filmekből űz tréfát, mint A Kör, a Jelek, a Mátrix – Újratöltve vagy a 8 Mérföld.

Igazából szerelem

(Láska nebeská, ang. rom. vígj. 129 p. 2003) R.: Richard Curtis. Fsz.: Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Alan Rickman.

Több szálon futó szerelmi történetek, sok humorral és helyzetkomikummal a Négy esküvő, egy temetés és a Sztárom a párom forgatókönyvírójának rendezésében.

Isten városa

(Mesto bohov, szín. fel. brazil gengszter 130 p. 2002) R.: Kátia Lund, Fernando Meirelles. Fsz.: Matheus Nachtergaele, Seu Jorge, Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino da Hora.

Sokszereplős bűnügyi dráma Rióból: a legveszélyesebb lakótelepen felnőtt barátok közül az egyik fotós lesz és narrátor, a másik drogdíler és tragikus hős.

Az ítélet eladó

(Runaway Jury, szín. fel. am. krimi 125 p. 2003) R.: Gary Fleder. Fsz.: Gene Hackman, Rachel Weisz, Dustin Hoffman, John Cusack.

Az esküdtek ezúttal nem könynyen befolyásolható, arctalan átlagemberek, hanem egyenrangú felek egy bonyolult és veszélyes játékban, egy nagy fegyvergyár elleni per során.

Kegyetlen bánásmód

(Nebezpečná známosť, am. vígj. 100 p. 2003) R.: Joel Coen. Fsz.: Geoffrey Rush, Billy Bob Thornton, Catherine Zeta-Jones, George Clooney.

A verhetetlen válóperes ügyvéd emberére talál egy zsíros tartásdíjra pályázó asszony személyében, és még a szerelem is közbeszól. A nemek csatája a Fargo és Az ember, aki ott se volt alkotóinak fondorlatos és fordulatos vígjátékban.

Kémkölykök 3-D – Game Over

(Spy Kids 3D: Game Over, am. akcióf. 84 p. 2003) R.: Robert Rodriguez. Fsz.: Antonio Banderas, Daryl Sabara, Sylvester Stallone, Ricardo Montalban.

A kémfiú alászáll a gaz Játékkészítő gyerekek millióit fenyegető játékprogramjába, hogy kiszabadítsa a program világában foglyul ejtett nővérét, és útközben még arra is rájön, hogy a (kém)családi összefogás csodákra képes. Másfél óra szemkápráztató akciózás térhatású szemüvegben.

Kóla, puska, sültkrumpli

(Bowling for Columbine, szín. fel. am. dok. 120 p. 2002) R.: Michael Moore.

Az Oscar-díjas dokumentumfilm az után nyomoz országhatáron innen és túl, hogy miért is van annyi erőszakos bűncselekmény Amerikában. Meglepő számadatok, hihetetlen történetek!

Lebegés

(Levity, szín. fel. am. filmdr. 100 p. 2003) R.: Ed Solomon. Fsz.: Billy Bob Thornton, Morgan Freeman, Kirsten Dunst, Holly Hunter.

Egy gyilkosság és egy híján húsz év börtön után flegmatikus férfi újra szabadlábon. Egy újabb független filmes jóvátételdráma, hatalmas színészekkel.

Mackótestvér

(Brother Bear, szín. mb. am. rajzf. 85 p. 2003) R.: Aaron Blaise, Bob Walker.

Fiatal jégkorszaki vadász korán iszik a medve bőrére, így hátralévő életét pont ebben a bőrben kell eltöltenie, ha a szellemek nem döntenek másképp. Tanulságos Disney-mese, erdőmester módra.

Magyar vándor

(szín. magy. vígj. 110 p. 2003) R.: Herendi Gábor. Fsz.: Szervét Tibor, Szabó Győző, Gyuriska János, Gesztesi Károly.

Történelmi vígjáték a hét közepesen daliás vezérről, az elkallódott magyar törzsekről, a magyarok dicső tetteiről, találmányairól és legszebb verseiről – a tanulság meg most is csak annyi, hogy hajrá magyarok!

Mátrix – Forradalmak

(The Matrix – Revolutions, szín. mb. am. sci-fi 129 p. 2003) R.: Andy Wachowski, Larry Wachowski. Fsz.: Monica Bellucci, Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Ann Moss.

A Mátrix-trilógia befejező darabja. Neo a végső megvilágosodás felé tart, a Smith ügynökök egyre csak szaporodnak plusz még meglepő megoldás is van...

A medál

(The Medallion, am. akció-vígj. 89 p. 2003) R.: Gordon Chan. Fsz.: Jackie Chan, Julian Sands, Lee Evans, Claire Forliani.

A hongkongi szuperzsaru a szokásosnál sokkal nagyobb rúgásokkal küzd az örök életért, oldalán egy kölyökkel, egy bohóccal és egy bombázóval.

Mix

(szín. magy. filmdr. 97 p. 2003) R.: Steven Lovy. Fsz.: Rudolf Péter, Kulka János, Gryllus Dorka, Alex Weed.

Egy amerikás magyar tinédzser DJ sajátos kultúrmixe: csárdást technóval, klasszikust retróval, szexet maffiával, drogot zsebtolvajlással vegyít, s közben emberré érik a nagy budapesti valóság hatására.

A mohácsi vész

(szín. magy. filmszat. 85 p. 2003) R.: Jancsó Miklós. Fsz.: Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Bodrogi Gyula, Schell Judit.

Kapa és Pepe visszautaznak 1526-ba, a mohácsi csatatérre, hogy pár rozsdás gépfegyverrel megverjék Szulejmán seregeit, és végre az egész világgal megismertessék azt a nyelvet, amin a legszívesebben káromkodnak.

Mona Lisa mosolya

(Mona Lisa Smile, am. filmdr. 117 p. 2003) R.: Mike Newell. Fsz.: J. Roberts, K. Dunst, J. Stiles, M. Gyllenhaal, D. West, J. Stevenson, J. Slattery.

Köztudott, hogy az amerikai középiskolákban a diákok krétacsata helyett manapság automata fegyverekkel simítják el kamaszos konfliktusaikat, a tanító szándékú filmesek ezért aztán kénytelenek legalább félszáz évet visszautazni az időben, amennyiben egy vérmentes iskolai történetet szeretnének elmesélni.

Nagy hal

(Veľká ryba, szín. fel. am. filmdr. 125 p. 2003) R.: Tim Burton. Fsz.: Billy Crudup, Ewan McGregor, Jessica Lange, Albert Finney.

Elbűvölő mese egy merész fiatalemberről, aki nekivág a világnak, amelyet ő maga talált ki, és amelyet óriások és boszorkányok népesítenek be. Minden megtörténhet és talán már meg is történt!

Nagydumás kiscsajok

(Uptown Girls, szín. fel. am. vígj. 102 p. 2003) R.: Boaz Yakin. Fsz.: Brittany Murphy, Marley Shelton, Dakota Fanning, Heather Locklear.

Az aranyéletből váratlanul kipottyanó, életművész Molly és 8 éves, koravén védencének kalandjai, szerelmi szállal és a felnőtté válásról szóló tanulsággal.

Némó nyomában

(Hľadá sa Nemo, am. rajzf. 100 p. 2003) R.: Andrew Stanton, Lee Unkrich.

Kalandos jelenetek a halak életéből a Pixar (Toy Story, Szörny Rt.) animációvarázslóinak műhelyéből.

Az órák

(Hodiny, szín. fel. am. filmdr. 114 p. 2002) R.: Stephen Daldry. Fsz.: Nicole Kidman, Meryl Streep, Julianne Moore, Ed Harris.

Mrs. Dalloway egy évszázada és három nő, akinek az életét a könyv döntően befolyásolta. Michael Cunningham regényének adaptációja a Billy Elliot rendezőjétől három keskeny ajkú színészkirálynővel. Oscar-díj, 2003!

Ördögi színjáték – A pap, a várúr és a boszorkány

(The Reckoning, szín. fel. ang. tört. 112 p. 2003) R.: Paul McGuigan. Fsz.: Brian Cox, Willem Dafoe, Paul Bettany, Vincent Cassel.

Vándorszínészek nyomoznak gyilkossági ügyben a középkori Angliában. Pszichedelikus krimi sárban-fagyban Willem Dafoe mozgásművészeti betétjeivel.

Pán Péter

(Peter Pan, szín. mb. am. mesefilm 117 p. 2003) Fsz.: Jason Isaacs, Lynn Redgrave, P.J. Hogan, Jeremy Sumpter.

Egy kislány testvéreivel az általa kiötlött mese világában találja magát. A nevezetes gyermekregény eddigi első élőszereplős adaptációja.

Pelenkás bajkeverő

(Mauvais esprit, szín. mb. fr. vígj. 90 p. 2003) R.: Patric Alessandrin. Fsz.: Leonor Watling, Thierry Lhermitte, Ophélie Winter, Maria Pacome.

Egy bosszúszomjas csecsemő vakmerő kalandjai a felnőttek csalfa világában, avagy Oidipusz kiskorában Párizsban járt és egész jól szórakozott.

A pillangó

(Le Papillon, szín. fel. fr. vígj. 85 p. 2002) R.: Philippe Muyl. Fsz.: Michel Serrault, Claire Bouanich, Nade Dieu, Pierre Poirot.

Csodaszép film egy kislány és egy idős lepkegyűjtő különös utazásáról és barátságáról.

Pofa be!

(Tais-toi!, fr. vígj., 85 p. 2003) R.: Francis Veber. Sz.: Gérard Depardieu, Jean Reno, Leonor Varela, André Dussollier, Jean-Pierre Malo, Richard Berry.

A francia krimivígjáték nemes hagyományokkal rendelkező műfajának legemlékezetesebb főszereplői mindig a nehezen összeillő párosok voltak. Általában egy komoly pofa és egy idióta, aki nem hagyja, hogy a komoly végig komoly maradjon.

Snowboarder

(Snowboarder, szín. fel. fr. sportfilm 110 p. 2003) R.: Olias Barco. Fsz.: Grégoire Colin, Nicolas Duvauchelle, Juliette Goudot, Jean-Philippe Écoffey.

Fantasztikus légi felvételekkel teli tinifilm egy snowboardos álmokat kergető fiatal fiúról, aki előtt egyszeriben megnyílnak a svájci síparadicsom kapui.

A szemközti ablak

(Okno naproti, olasz-angol-török-portugál filmdráma, 105 p.) R.: Ferzan Özpetek. Sz.: Giovanna Mezzogiorno, Massimo Girotti, Raoul Bova, Filippo Nigro, Serra Yilmaz.

Az utcán talált öregember felforgatja a fiatal házaspár életét. Miközben lassan feltárul az öreg múltja, a fiatalok is rájönnek: változtatniuk kell.

A texasi láncfűrészes

(The Texas Chainsaw Massacre, szín. fel. am. horror 98 p. 2003) R.: Marcus Nispel. Fsz.: Jessica Biel, Eric Balfour, Andrew Bryniarsky, R. Lee Ermey.

Egy kisbusznyi füvezgető hippi a texasi pusztában az eleven húsba vágó helyi szokásokkal ismerkedik. Tobe Hooper legendás horrorjának remake-je.

A tolvajok királya

(Kráľ zlodejov, szín. ném-osztr.-cseh-fr.-szlovák dráma, 120 p. 2003) R.: Ivan Fíla, Szereplők: Heinz Hoenig, Katharina Thalbach, Lazar Ristovski, Jáš Kultias.

A kilencéves Barbu drámája. Az ukrán fiú cirkuszsztár szeretne lenni, ám az élet a tolvajlás királyává teszi.

Túl közeli rokon

(Bratia ako sa patrí, szín. fel. am. vígj. 118 p. 2003) R.: Bobby Farrelly, Peter Farrelly. Fsz.: Matt Damon, Meryl Streep, Greg Kinnear, Eva Mendes.

Mit tehet az egyszerű sziámi ikerpár, ha egyikük hollywoodi sztár akar lenni, a másik pedig fülig szerelmes? Négy szem többet lát, mégsem lehetnek örökké egymás nyakában!

Az utolsó szamuráj

(Posledný samuraj, szín. fel. am.-új-zélandi-jap. tört. 154 p. 2003) R.: Edward Zwick. Fsz.: Timothy Spall, Tom Cruise, Tony Goldwyn, Ken Watanabe.

Amerikai tanácsadó modern hadsereg felállításában segédkezik a XIX. századi japánban, de fogságba esése után a hagyományos értékek mellett kiálló, lázadó szamurájok közé áll. Hősies és látványos háborús dráma Az 54-ik hadtest rendezőjétől.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?