A Galócza Komáromban

Komárom. Ivan Kušan Galócza című népszínművét – Gengszterügyi komédia a Délvidékről alcímmel – ma este hétkor mutatja be a komáromi Jókai Színház társulata.

Galócza (Mokos Attila) és Zsazsics csendőrtizedes (Tóth Tibor) Dömötör Ede felvételeKomárom. Ivan Kušan Galócza című népszínművét – Gengszterügyi komédia a Délvidékről alcímmel – ma este hétkor mutatja be a komáromi Jókai Színház társulata. Kušan a hetvenes években egy ismeretlen angol drámaíró (a szerzőséget illetően gyanúba került Shakespeare és Thomas Kyd is) Fevershami Arden című színművét írta át, annak cselekményét a két világháború közötti Szlavóniába helyezve: Ardonjak nagybirtokos felesége, Ankica szeretne megszabadulni a férjétől, s igyekszik a gyilkossághoz megfelelő végrehajtót találni. ĺgy kerül a hálójába többek között Galócza, a környék rettegett haramiája. Kušan remek figurákat felvonultató komédiájában persze nem mindenki az, aminek első pillanatban látszik, s előfordulhat, hogy a „tisztességes” úriemberek és úrhölgyek lelkét súlyosabb bűnök terhelik, mint a rablóvezérét. Az előadás alkotói szerint a darabnak itt és most is megvan a maga aktualitása, hiszen végső soron arról szól, hogy miként fonódik össze a politika és az alvilág, s hogy a nagy sikertörténetek mögött mennyi korrupció, cinizmus és aljasság lappang.

A Galóczát Komáromban Telihay Péter állította színpadra, Jovo Sztaniszlavjevics Galóczát Mokos Attila, Ardonjak nagybirtokost Benkő Géza, a feleségét Ankicát Bandor Éva alakítja, a további szerepekben Lucskay Róbertet, Vincze Emőkét, Ollé Eriket, Tüth Tibort, Tóth Attilát és Bernáth Tamást láthatják. (as)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?