A csodás karrier vége?

„Jennifer Lopez nagyon elkeseredett, fel van dúlva, depressziós. Nem érti, miért került leszálló ágba a karrierje” – idézett egy név nélkül nyilatkozó bennfentest 2005 tavaszán a brit Daily Record nevű bulvárlap az énekesnő Rebirth című nagylemezének mérsékelt sikere kapcsán.

A józanész azt diktálná, hogy ezzel ne foglalkozzunk. Egyrészt a név nélküli bennfentes általában senkit sem takar, másrészt az említett bulvárlap nem épp a megbízhatóságáról híres. A valóságban azonban J.Lo akár depresszióba is eshetett. S ha így történt, akkor mostanság bizonyára még jobban maga alatt van.

Jennifer Lopez befutott, népszerű színésznőként 1999 nyarán debütált a zenei életben az If You Had My Love című slágerrel. Villámgyorsan a latinzenei elemekre épülő popzene meghatározó előadójává nőtte ki magát. A People en Espanol című magazin még a közelmúltban is a szórakoztatóipar legnagyobb hatású spanyolajkú szereplőjének kiáltotta ki.

J.Lo legutóbb 2005 februárjában jelentkezett angol nyelvű albummal. Elmondása szerint a Ben Affleckkel történt viharos szakítása és Marc Anthonyval kötött váratlan házassága kapcsán választotta a lemeznek a Rebirth (Újjászületés) címet. Meg azért, mivel újult erővel és hangzással akart visszatérni. A brit kislemezlista csúcsára feliratkozó beharangozó dal, a Get Right azt sugallta, hogy ez sikerülhet is neki – Rich Harrison szerzeménye telitalálat. Az album viszont felemásra sikeredett. Több érdekes és friss zenei megoldást hallhatunk rajta, ám a másik oldalon még szembeötlőbb lett, hogy J.Lo milyen rosszul énekel. Ezt a stúdiótechnika csak részben palástolta. A Rebirth az amerikai Billboard magazin kétszáz nagylemezt rangsoroló eladási listájának második helyén debütált, majd gyors mélyrepülésbe kezdett. Nagy-britanniai fogadtatása még ennél is rosszabbul alakult, a legjobb helyezése a nyolcadik pozíció volt. Igaz, a legtöbb európai országban azért jobban szerepelt – Magyarországon például a harmadik helyig jutott. A koronggal összességében addigi pályafutásának leggyengébb eladását produkálta.

Az énekesnő idén márciusban spanyol nyelvű albummal rukkolt elő, amelyen visszatért a latin popzene gyökereihez. A Como Ama una Mujer mélyen átélt szenvedélyes felvételekre és csodaszép, szívszorító balladákra épül. Végérvényesen bebizonyosodott, hogy a spanyol nyelv jobban illik hozzá, és meglepetésre ezúttal az éneklésébe sem csúszott hiba. Ez volt az első olyan lemez, amelyen tanúbizonyságot adott arról, hogy azért tud énekelni. A korong sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy időközben elkezdett dolgozni az őszre tervezett új angol nyelvű albumán.

Az Európában október 15-én kiadott, táncra csábító popdalokat és lassú r&b-szerzeményeket felvonultató Brave eléggé laposra sikeredett, az énekesnő korábbi munkáihoz képest szinte semmilyen előrelépést sem mutat. Elmaradtak a Rebirth című lemezt jellemző érdekes és friss zenei megoldások. Ezzel nem tudja visszaszerezni az egykori trónját, amelyen jelenleg a barbadosi Rihanna üldögél. És ami még ennél is rosszabb: tovább folytatódik az élvonaltól való távolodása. A Brave az USA-ban a 12., Nagy-Britanniában a 24. helyet szerezte meg az eladási listán, és az első hét után világszerte mélyrepülésbe kezdett. Jennifer Lopez énekesi pályája tehát a mélyponton van. Vagy létezik ennél mélyebb pont is?

Az énekesnő színészi pályája még a zeneinél is siralmasabb képet mutat. Az új, Bordertown című filmjét a Berlini Filmfesztiválon kifütyülték, aminek hatására az alkotók úgy döntöttek, hogy moziban nem mutatják be, csak DVD-n forgalmazzák. A kis költségvetésű alkotásban J.Lo egy női üzemben történt gyilkosság ügyében nyomoz, de hiába játszik az oldalán Antonio Banderas, a filmet a bukástól ő sem tudta megmenteni. Ráadásul az ezredforduló környékének legnépszerűbb színész-énekesnője a vásznon (is) egyre gyengébb alakításokat nyújt. Jennifer Lopez színészi pályája tehát szintén a mélyponton van. Vagy létezik ennél mélyebb pont is? (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?