A Csali lett a legjobb néptáncegyüttes

Budapest/Somorja.

Budapest/Somorja. A somorjai Csali Gyermek-néptánc-együttes lett a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny táncegyüttes kategóriájának győztese, a pénteken megrendezett döntőben.

A táncegyüttesek kategóriájában a Nagy Myrtil és Madocsai Imre vezette somorjai csapat bizonyult a legjobbnak. A közönségdíjat a dusnoki Aprók Gyermek-néptáncegyüttes nyerte, a szóló- és páros tánc kategóriában Albert Csaba, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában Horváth Áron cimbalmos, az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában pedig Erdélyi Luca lett a legjobb. A Csali a zsűri elismerése mellett megkapta a Veresegyházi Medveotthon határon túli csoportnak alapított Mackó különdíját is. Nagy Myrtil lapunknak elmondta, óriási siker ez az eredmény.

„Büszkék vagyunk, hiszen nagyon sok munka van az eredmény mögött. Gyönyörűen meneteltünk a döntőig, és ott a legmagasabb szintre jutottunk” – nyilatkozta a csoport egyik vezetője. Hozzátette, nemcsak a tehetségkutatóban táncoló harminc gyereknek, hanem a Csali többi százharminc kis néptáncosának is jár az elismerés.

A somorjai táncosok az eredményhirdetés után sem pihennek, szombaton már a somorjai színpadon, a Csali évzáró karácsonyi műsorán ropták a táncot.

„Nem pihentünk sokat, most próbáljuk felfogni az örömöt. Számunkra a szereplés a Fölszállott a pávában most véget ért, és januártól újra az összes csoportunkkal foglalkozunk. Nagyon fontos, hogy azok a gyerekek, akik nem vehettek részt a versenyen, ne érezzék magukat kirekesztve, és újra minden táncosunkkal egyformán foglalkozhassunk” – mondta Nagy Myrtil.

A tehetségkutatóban elért siker növeli a Csali népszerűségét – amely az idei Eszterláncon aranysávos minősítést kapott. Már most több helyre meghívták, jövőre a Távol-Keleten is megismerik őket. A műsorban elért eredménynek köszönhetően elutazhatnak Tajvanba, az ILAN Nemzetközi Népművészeti Fesztiválra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?