Zacskóban a százezrek

Bukarest. Vizsgálatot indít a román vámügyi hatóság Gigi Becali, az egyik legnépszerűbb labdarúgócsapat, a Steaua Bucuresti tulajdonosa és igazgatótanácsi elnöke ellen, mert a megengedettnél több valutát akart külföldre vinni.

Bukarest. Vizsgálatot indít a román vámügyi hatóság Gigi Becali, az egyik legnépszerűbb labdarúgócsapat, a Steaua Bucuresti tulajdonosa és igazgatótanácsi elnöke ellen, mert a megengedettnél több valutát akart külföldre vinni. A botrányairól elhíresült futballvezető és vállalkozó műanyag zacskóban vitt magával Liverpoolba 300 ezer eurót. A pénz a csapat angliai UEFA Kupa mérkőzésén szereplő játékosainak szánt prémium volt. A vámügyi hatóság a sportsajtóból értesült arról, hogy Becali megszegte a román törvényeket, mert tízezer dollárnál több valutát vitt ki az országból egy összegben. A Gazeta Sporturilor című sportnapilap címoldalon, képekkel illusztrálva mutatta be, ahogy Becali nylonzacskóval a hóna alatt száll fel a repülőre. Az újság szerint az érkezés után a liverpooli Marriot South hotel recepcióján az alkalmazottak szinte kővé meredtek, amikor Becali megkérte őket: az egyszerű bevásárló zacskót helyezzék el széfben, mert 200 és 500 eurós címletekben 300 ezer eurót tartalmaz. Becali tagadja az összeg nagyságát, szerinte csupán húszezer font volt nála. A Steaua Bucuresti csütörtök este játszott az Anfield Roadon a FC Liverpool ellen az UEFA Kupa 2. fordulójának visszavágóján. A győzelem esetére ígért, fejenként tízezer eurós prémiumot Becali végül nem oszthatta ki, ugyanis az összecsapást Kewell góljával az angolok nyerték 1:0-ra, és ők jutottak tovább. A főleg ingatlanüzletekkel foglalkozó Becali vagyonát Románia leggazdagabb embereinek nemrég közzétett listáján mintegy 150 millió dollárra becsülik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?