Visszatérhet a válogatottba Tóth Erzsébet

<p>Helyet kapott az Európa-bajnokságra készülő szlovák női kézilabda-válogatott bő keretében Tóth Erzsébet, a zlíniek csallóközaranyosi származású átlövője. Az ötször is Szlovákia legjobb kézisének választott játékos állítja, ha Dušan Poloz meghívja a válogatott következő szereplésére, biztosan nem fog nemet mondani, mert a decemberi Eb-n is szeretne ott lenni.</p>

BŐD TITANILLA

A szlovák női kézilabda-válogatott 20 év után szerepelhet újra Európa-bajnokságon. Van rá esély, hogy önt is látjuk a magyar–horvát közös rendezésű tornán, azok után, hogy a selejtezőkön nem játszott?

Sokan mondják, hogy még a válogatottban lenne a helyem, miért nem megyek vissza. Dušan Poloz szövetségi kapitány az Eb-selejtezők idején kétszer is meghívott, de nem tudtam elmenni, mert beteg volt a kislányom, és nem volt kire hagynom. Ha még egyszer behívna a keretbe, akkor biztosan elmennék, ha 40 fokos lázam is lesz, akkor is!

Poloz már kijelölte a bő keretet, amelyből az Eb-felkészülés során meríteni szeretne. Ebben ön is szerepel. Meglepődött?

Véletlenül bukkantam rá a hírre, de jólesett, hogy a kapitány gondol rám. Az Eb-re körültekintően kell összeállítania a csapatát, ezért is jelölt a bő keretbe 42 játékost.

A válogatott legközelebb szeptemberben a chebi tornán vesz részt.

Nagyon szeretem azt a tornát, jó a hangulat, legutóbb is jól szerepeltünk. Mindenképpen el fogok menni, ha Poloz bizalmat szavaz nekem. Erre van is esély, mert a külföldi bajnokságokból valószínűleg nem minden játékost enged el a klubja.

A szlovák válogatott a franciák elleni hazai mérkőzésen vívta ki az Eb-szereplés jogát. Látta a meccset?

Igen, és nagyon örültem, hogy kijutottak a csajok, hiszen korábban is mindig hangsúlyoztam, hogy csak a legjobbakat kívánom nekik. Azt is látni kell azonban, hogy a franciák képességeiknek talán ha 40%-át mutatták, egy évvel korábban a vb-selejtező playoffjában a románok erősebbek voltak. A franciák most idejöttek, mint a nagy sztárok, valószínűleg lebecsülték a szlovák csapatot. De ez nekünk csak jól jött.

A kontinenstornán azonban vélhetően már nem esnek még egyszer ebbe a hibába… A szlovák válogatott ott is egy csoportba került Franciaországgal, valamint Montenegróval és Szerbiával.

Egy Eb-n már nincs könnyű csoport. Az biztos, hogy a franciák még egyszer nem fogják ezt a teljesítményt nyújtani. Meglátjuk, mire leszünk képesek, mindenképpen óriási tapasztalat lesz ez mindenkinek.

A szlovák válogatott nagyon hosszú ideje várt arra, hogy újra kijusson egy világversenyre: Eb-n 20, vb-n 19 éve szerepelt utoljára.

Ezért is gondolkoztam el a visszatérésen. Annyi éven át azért dolgoztál, azért jártál el a válogatottba, hogy valahová kijuss – hát most miért dobjam el ezt a lehetőséget? Főleg úgy, hogy azért már az én pályafutásom is a végéhez közeledik. A kondícióval sosem volt problémám, de azt már egyre nehezebben viselem, hogy nem vagyok otthon a családdal. Ezért gondolom azt, hogy egy-két év múlva már inkább hazamennék.

Jelenleg a WHIL-ben szereplő Zlín játékosa. A bajnokság csak szeptember harmadik hétvégéjén kezdődik, elkezdték már a felkészülést?

Július 17-étől edzünk, de augusztus elején kapunk még tíz nap szabadságot. Aztán pedig már a labdás edzések lesznek túlsúlyban.

Az elmúlt szezonban az együttes bejutott a playoffba, s a negyedik helyen zárt a bajnokságban. Az új idényben mik a célok?

Még nem beszéltünk hivatalos célkitűzésekről. Az biztos, hogy négy kulcsjátékosunk elment, két szélső, egy irányító és egy beálló, de remélem, igazolunk helyettük hasonlóan jó kézilabdázókat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?