Vidi: jöhet a Midtjylland

A székesfehérváriak és a nagyszombatiak bejutottak a labdarúgó Európa Liga-selej-tező harmadik fordulójába, az MTK és a DVSC kettős vere-séggel – és a Slovanhoz hasonlóan – gyatra teljesít-ménnyel búcsúzott a sorozattól.Többre is képesekA Videoton 1:1-es döntetlent ért el a Csukaricski vendégeként,

A székesfehérváriak és a nagyszombatiak bejutottak a labdarúgó Európa Liga-selej-tező harmadik fordulójába, az MTK és a DVSC kettős vere-séggel – és a Slovanhoz hasonlóan – gyatra teljesít-ménnyel búcsúzott a sorozattól.

Többre is képesek

A Videoton 1:1-es döntetlent ért el a Csukaricski vendégeként, így a múlt héten hazai pályán aratott 2:0-s győzelmének köszönhetően továbbjutott. A belgrádiak már a 13. percben megszerezték a vezetést, de ezután nem tudtak igazán veszélyes helyzeteket teremteni a szervezetten védekező székesfehérváriak ellen. „A játékosaink biztosan szeretik az izgalmakat, hiszen ebből volt éppen elég. Gyakorlatilag saját magunkat helyeztük nagy nyomás alá a mérkőzés elején, jött is a hazaiak gólja – értékelt Henning Berg, a Videoton vezetőedzője. – Nem játszottunk olyan jól, ahogyan tudunk, de a legfontosabb számunkra az volt, hogy meglegyen a továbbjutás. Nem veszítettük el a meccset, szépen végigvittünk egy kontratámadást, szóval az eredménnyel elégedett vagyok, de tudjuk, hogy ennél többre vagyunk képesek.” Ezt a Vidi a liechtensteini Vaduzt búcsúztató dán Midtjylland ellen bizonyíthatja be a selejtező harmadik fordulójában.

Félidei feszültségek

Továbbjutottak a nagyszombatiak is, az 1:1-es idegenbeli döntetlen után hazai pályán 2:0-ra legyőzték az örmény Sirak Gyumri gárdáját. A Spartak meglepően offenzíven játszott, igaz, gólokat csak a második félidőben sikerült szereznie. Miroslav Karhan edző szerint az első 45 percben túl idegesek voltak a védencei. „A félidei szünetben elég feszült volt a hangulat az öltőzőben, de erről nem szeretnék bővebben beszélni. Végeredményben ez jót is tett a csapatnak, a második játékrészben már jobban futballoztunk” – nyilatkozta klubja honlapjának Karhan. A nagyszombatiak következő ellenfele az Austria Wien lesz, amely az albán Kukesit búcsúztatta.

Sokkal jobbak?

A Slovan az itthoni 0:0 után is bízott a sikerben Lettországban, sőt, a Jelgava vezető gólja után is elég lett volna egy pozsonyi találat a továbbjutásához, ám az égszínkékek – a csereként beállt Priskinnel a soraikban – nem tudták feltörni a hazai védelmet. Ellenkezőleg, még két gólt kaptak a 60 ezres kisváros csapatától, és 3:0-ás vereséggel búcsúztak az EL-től. „Az első félidőben kimaradt helyzeteink miatt veszítettünk. Aki nem képes száz százalékot nyújtani a Slovanért, nincs keresnivalója a csapatban. Sokkal jobb gárdánk van, mint a Jelgavának, de sajnos ezt a pályán nem mutattuk meg” – hangzott Nikki Papavasiliou Slovan-edző értékelése.

Momentum nélkül

Az MTK és a Debrecen is 2:1-es hazai vereség után utazott a visszavágóra. A budapesti kék-fehéreknek momentumuk sem volt az azeri Gabala ellen, amely sétatempóban is 2:0-ra nyert. „Gratulálok a Gabalának, hamar megrúgták a góljukat, ettől kezdve a saját játékukat játszhatták” – foglalkozott inkább az ellenféllel Teodoru Vaszilisz, az MTK mestere is. A Loki edzője, Kondás Elemér is szomorúan értékelt a fehérorosz Zsodino elleni 1:0-s vereség után: „Ezúttal nem tudtunk ziccert kialakítani, és a beadások sem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna.” (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?