Véget ért a Holko-éra

Pozsony. Minden az előre várható forgatókönyv szerint alakult tegnap a legnagyobb honi polgári sportszerveződés, a Szlovák Testkultúra Társulásának (SZTK) rendkívüli közgyűlésén.

Nyilvános szavazással leváltották Ján Holko elnököt, és mivel senkit sem jelöltek utódjául, az elnökválasztás kérdése a végrehajtó bizottság elé került. Az alapszabály értelmében a testület ideiglenesen egyik alelnökét, Marián Kukumberget bízta meg a szervezet vezetésével. Történt ez azok után, hogy a SZTK négy kollektív tagja közül három, a Sportszövetségek Konföderációja (KŠZ), a Testnevelési Egyesületek és Klubok Szövetsége (ATJK) és a Szlovák Labdarúgó-szövetség három hónapja építgette közös álláspontját a társulás jövőjéről. Már a tegnapi tanácskozás napirendjének elfogadásakor kiderült, hogy a küldöttek többségét csak egyetlen cél vezérli: Holko elnök leváltása. Csupán a jövőt illetően akadtak nyitott kérdések, amelyekre a végrehajtó bizottság ülése után kaptunk választ a négy társszervezet képviselőjétől.

„Úgy érezzük, az adott helyzetben nincs szükség állandó, hivatásos elnökre. A legközelebbi közgyűlésig én kaptam megbízatást, de ennek a tanácskozásnak az időpontját még nem pontosítottuk. Csak ősszel esedékes – közölte Marián Kukumberg, aki néhány hete a KŠZ első embere. „Nagyon rossz helyzetbe kerültünk, nem lehetett tovább tűrni ezt az állapotot, hiszen a gazdálkodás tételei már szeptemberben mínuszokat mutattak. Menedzserként értékeltük az elnököt, és nem emberi tulajdonságai szerint, s ezért döntöttünk a leváltásáról – folytatta Dušan Tittel, a labdarúgó-szövetség főtitkára, aki a négy társszervezet nevében is aláhúzta: a korábbi széthúzás és érdekcsaták után az összefogás útjára lépnek. „Több egyeztetés után ma szavazással is megerősítettük elhatározásunkat. Egymás sértegetése nélkül léptünk egyet” – húzta alá Jaroslav Ostrčil, a Klubok és Testnevelési Egyesületek Szövetségének alelnöke. „Még sokáig érezni fogjuk a társszervezetek közötti korábbi viszony terheit, de előre tekintünk, hogy közös, de ismeretlen útra léphessünk” – állapította meg František Dian, a negyedik társulási tag, a Mindenki Sportja Egyesülés elnöke. Ezután már csak az a kérdés, milyen mentőakciót tud véghezvinni a korábbi elnök nélküli vezetés, amikor a bírósági végrehajtó naponta kopogtat a társulás székházában, és a közös vagyon újabb szeleteire feni a fogát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?