VB-MOZAIK

MINDEN MECCSEN EGY GÓL
Ronaldo, a brazil válogatott csatára a gólörömet már nem széttárt karokkal fejezi ki, hanem felemelt újjal, mutatja a gólok számát. A Kína elleni meccsen másodszor talált a hálóba, s egyelőre edzője elképzelései szerint futballozik, azaz minden meccsen gólt lő.

MINDEN MECCSEN EGY GÓL

Ronaldo, a brazil válogatott csatára a gólörömet már nem széttárt karokkal fejezi ki, hanem felemelt újjal, mutatja a gólok számát. A Kína elleni meccsen másodszor talált a hálóba, s egyelőre edzője elképzelései szerint futballozik, azaz minden meccsen gólt lő. A fenomenális brazil futballista elárulta, hogy honfitársa, Jairzinho eredményessége a célja: az egykori csillag az 1970-es mexikói futballfesztiválon hét meccsen hat gólt lőtt. „Igen, minden meccsen a hálóba szeretnék találni” – mondta Ronaldo. Egyidejűleg beismerte, térdműtéte után nem érzi magát teljesen egészségesnek, hatvan perc után fáradni kezd.

VÉDIK A BĺRÓKAT

Ahogy már megszoktuk a futballfesztiválok alkalmából, a FIFA védi a játékvezetőket. Ezúttal sincs ez másképp, a most zajló vb-n elfogadhatónak ítélte meg a bírók ténykedését. A botrányos bíráskodás szombaton csúcsosodott ki, amikor az angol Poll két reguláris gólt nem ismert el az olaszoknak, tette ezt azután, hogy a dán partjelző Larsen szabálytalanságot jelzett.

LEHANGOLTA A BĺRÁLAT

Rivaldo elégedetlen a sajtóban megjelent kritikákkal, amelyek a brazil válogatott ténykedését minősítik a vb-n. „Az emberek mindig találnak valami kivetnivalót, a győzelem sohasem elégíti ki őket. A hibák a játék részét képezik. Mi igyekszünk a maximumot nyújtani és bízunk abban, hogy meccsről meccsre javul majd a játékunk. Úgy gondolom, mindenkinek pozitívabban kellene gondolkodnia, hiszen például a kínaiak elleni teljesítményünkhöz és az eredményhez csak gratulálni lehet” – mondta a Barcelona sztárja arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy a csapat miért adott el annyi labdát, és miért játszott olyan pontatlanul a kínaiak elleni összecsapáson.

SCHOLES ÓVATOS

Az angol válogatott középpályása, Paul Scholes fékezi a túlzott optimizmust, amely Angliában uralkodik az Argentína elleni győzelem után. „Még nem jutottunk tovább a csoportunkból, előbb le kell győznünk Nigériát, s ez nagy összpontosítást igényel tőlünk, hiszen kulcsfontosságú meccsről van szó”— mondta Scholes, aki pénteken a mérkőzés egyik legjobb játékosa volt.

KETTEN BEFEJEZIK

Két német válogatott, Marco Bode és Thomas Linke tegnap kijelentette, a világbajnokság után elbúcsúzik a címeres meztől. A 32 esztendős Bode, aki 1996-ban tagja volt az Eb-győztes csapatnak, azt sem tartja kizártnak, hogy a vb után szögre akasztja a futballcipőt; Linke továbbra is a Bayern Münchenben akar játszani.

A MUNKAHELYEN NÉZIK

A legfrissebb felmérések szerint Németországban minden második dolgozó nézi a világbajnokság mérkőzéseit a munkahelyén. A reprezentatív közvélemény-kutatás eredményéből kiderül: a lakosok 50%-a követi élőben a találkozókat, 39% olvassa el a tudósításokat az újságokban, a rádióból 28, az interneten pedig 22 százalékuk szerez információkat. A megkérdezettek 18%-a válaszol úgy, hogy egyáltalán nem érdekli a vb.

ARGENTĺNÁNAK SZORĺTANAK

Tekintettel a közös történelmi gyökerekre az írországi Foxford lakói saját válogatottjukon kívül leginkább az argentinoknak szorítanak a világbajnokságon. Kétszázhuszonöt évvel ezelőtt Foxfordban született az argentin flotta későbbi megalapítója, William Brown admirális. A 9 éves Brown és szülei 1786-ban hagyták el a smaragdzöld szigetet, hogy Argentínában kezdjenek új életet. Azóta az 1250 főt számláló városka lakói rendületlenül ápolják az ír-argentin kapcsolatokat, és lelkesen szurkolnak Batistutának és társainak. Kivételt csak egyetlen eset képez, ha a dél-amerikai csapat ellenfele ĺrország.

ELMARADT A TŰZIJÁTÉK

Nem volt nagy ünneplés Rio de Janeiróban a Kína elleni sima, 4:0-ás győzelem után. Csupán néhányan öltötték fel a brazil válogatott mezét, a többiek inkább strandolni mentek. Hétfőn, a törökök elleni 2:1-es sikert még tűzijátékkal tették emlékezetessé a metropoliszban.

MEGITTA A LEVÉT

Menesztették a Se og Hör című dán bulvárlap főszerkesztőjét, mert csütörtökön, a labdarúgó-válogatott Szenegál elleni világbajnoki mér-kőzésének napján közreadta Stig Töfting szülei halálának 19 évvel ezelőtti tragikus történetét. Az újság beszámolt arról, hogy a játékos édesapja lelőtte édesanyját, majd öngyilkos lett. A középpályás előzőleg megtagadott minden információt az üggyel kapcsolatban, mégis nyilvánosságra hozták a részleteket. A lábsérüléséből felépült futballista szerette volna 7, 8 és 11 éves gyermekeinek – később – személyesen elmesélni a tragikus esetet.

KIVIZSGÁLJÁK KEANE ÜGYÉT

Az ĺr Labdarúgó Szövetség független bizottságot állított fel Roy Keane ügyének kivizsgálására. A Manchester United középpályását azért küldte haza a vb előtti edzőtáborból Mick McCarthy szövetségi kapitány, mert élesen bírálta társait, a vezetőket, valamint a távol-keleti körülményeket.

ÜNNEPLÉS FALKLANDON

Mintegy 300 futballszurkoló ünnepelte az angolok 1:0-ás győzelmét Argentína ellen a hányatott sorsú Falkland-szigeteken. A dél-amerikai országtól 20 éve, háborúban visszaszerzett atlanti terület fővárosában, Port Stanleyben az erős havazás ellenére kisebb tömeg verődött össze a Globe Tavern Pub nevű bárban. A civil lakosok és a katonák már helyi idő szerint reggel fél 7-kor a kocsma előtt toporogtak, hogy láthassák az élő közvetítést. Az ivó tulajdonosnője egyébként – a máig vitatott hovatartozású szigetcsoport történetében először – különleges engedélyt kapott, hogy a szokásosnál jóval korábban kinyithasson.

HORVÁTORSZÁGI BOLDOGSÁG

Boldog szurkolók árasztották el Zágráb és Split utcáit, miután a horvát labdarúgó-válogatott 2:1-re legyőzte az olaszokat. A fővárosban nem sokkal a mérkőzés lefújását követően számos rajongó a szökőkutakban fürdőzött. Természetesen mindenhol előkerült a nemzeti lobogó, s sokan a válogatott mezében ünnepelték a „hősöket“. A fiatal drukkerek egy része autókkal száguldozott Zágráb és Split utcáin, többen „duda-hangversenyt“ rendeztek, míg mások az ablakból kihajolva énekeltek. (SITA/MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?