Vay Ádám volt a sztár

A magyar válogatott 3:0-ra kikapott az éremesélyes finn csapattól az oroszországi jégkorong-világbajnokságon, és egyedüliként a 16-os mezőnyben továbbra is pont nélkül áll.

A magyar válogatott 3:0-ra kikapott az éremesélyes finn csapattól az oroszországi jégkorong-világbajnokságon, és egyedüliként a 16-os mezőnyben továbbra is pont nélkül áll. A magyarok azonban nagyszerű teljesítményt nyújtottak a favorit ellen, a kapus Vay Ádám káprázatosan védett.

A finnek végig hatalmas mezőnyfölényben játszottak, de a magyarok hősiesen védekeztek, az első játékrészben kettős emberhátrányból sem kaptak gólt. Rich Chernomaz együttesének lelkes játékát a finn drukkerek is elismerően megtapsolták. A sokkal esélyesebb északi gárda végül csak a 37. percben tudott vezetést szerezni Ohtamaa révén. A záró harmadban az NHL-es sztár Mikko Koivu után még Aleksander Barkov talált be. Az első vb-találkozóján kezdő, szenzációs napot kifogó Vay Ádám 48 védéssel zárt.

„Ellenfelünk megmutatta kiváló erejét, gyorsaságát, kitartását – mondta Rich Chernomaz a találkozó után. – Noha ötven lövésnél többet kaptunk, így is elégedett vagyok a védekezéssel. Vay, aki az előző idényben a MOL Ligában, Debrecenben védett, nagyon fiatal, 22 éves, és úgy állt be, hogy nem volt vesztenivalója. Nagyon atlétikus, jól harcol, és most kifogástalan volt. Vele az élen megnehezítettük a finnek dolgát, együtt küzdöttünk. Az viszont zavaró volt, hogy védekezésből nem tudtunk átfordulni támadásokba.”

Kari Jalonen, a finnek szövetségi kapitánya szintén kiemelte Vayt: „A szentpétervári csoportban ez volt az eddigi legjobb kapusteljesítmény.”

A mérkőzés legjobbjának választott Vay Ádám szerényen megjegyezte: az a feladata, hogy kivédje a korongokat, és sajnos háromszor ez nem sikerült neki. „Tudtuk, hogy nyomni fognak a finnek, de ők nem készülhettek fel rá, hogy ilyen jól védekezünk majd. Remekül blokkoltak előttem a srácok, mindenki próbálta feledtetni a franciák elleni vereséget. Élvezem minden percét a vb-nek. A teljesítmény miatt elégedett vagyok, az eredménnyel nem” – mondta a fiatal kapus, aki három megmozdulásával is bekerült a nemzetközi szövetség „A nap öt legnagyobb védése” videójába, az ötödik, a második és az első hely is az övé lett.

A magyarok ma délután 15.15-kor a szintén sokkal esélyesebb amerikaiakkal találkoznak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?