Váltás előtt Novota és Saláta?

<p>Egyikük minden őszi meccsen játszott, de lejárt a szerződése, és még nem tudja, hogy marad-e, másikukat még 2018 júniusáig szerződés köti a klubjához, de nyáron mellékvágányra került. Mi lesz a sorsuk, hol folytatják? Erről kérdeztünk Saláta Kornélt és Novota Jánost.</p>

Mindketten tagjai Ján Kozák válogatott keretének, de klubjukban teljesen eltérő a helyzetük.

A DAC eddig nem kereste

Saláta Kornél szerződése az év végén lejár a pozsonyi Slovan labdarúgócsapatánál. Arra voltunk kíváncsiak, hol folytatja a pályafutását a 39-szeres válogatott középhátvéd. „Még én sem tudom. Vannak hazai és külföldi ajánlataim, de a pozsonyi klubvezetők is marasztalnak. A Slovan illetékesei az őszi idény folyamán többször is kezdeményezték a szerződéshosszabbítást, én azt javasoltam, hogy a szezon után tárgyaljunk. Így is lett, ifjabb Ivan Kmotrík és Petr Kašpar alelnökökkel már több egyeztetésen vagyunk túl, de várhatóan az ünnepek után lesz még egy-két kör – mondta lapunknak a 31 esztendős Saláta. – Kétéves szerződést kínálnak az égszínkékek, Ivan Vukomanovics vezetőedző hallani sem akar a távozásomról. Még nem döntöttem véglegesen, hogy megyek vagy maradok. A Fortuna ligás klubok mellett török és magyar csapatok is érdeklődnek irántam. Tapogatózó megkeresések más országokból is voltak, de konkrét ajánlattal nem jelentkeztek. Igaz, hogy csak januárban indul be igazán az átigazolási gépezet.”

Bár László Csaba, a DAC vezetőedzője lapunknak adott interjújában úgy fogalmazott, Saláta Kornél illene a csapatába, értesüléseink szerint a DAC eddig nem kereste meg a tapasztalt középső védőt.

Saláta ősszel a Slovan valamennyi tétmeccsén pályára lépett, 19 bajnokin, három Európa Liga-selejtezőn (az albán Partizani csapatával csak egy mérkőzést játszottak) és három Szlovák Kupa-találkozón szerepelt, az idény nagy részében ő volt a csapatkapitány.

„Nagyon fárasztó idény van mögöttem, az Európa-bajnokság miatt a nyáron nem volt időm a pihenésre. Szombaton hivatalosak vagyunk Priskin Tomi győri esküvőjére, amely az Eb miatt lett decemberre halasztva. Aztán másnap barátnőmmel Dubajba utazunk pár napos szabadságra, de karácsonyra már otthon leszünk” – fejezte be Saláta Kornél.

Novota nehéz helyzete

Novota János augusztus végéig stabil első számú kapusa volt a bécsi Rapidnak, ötből négy bajnokin és mind a négy EL-selejtezőn védett.  A Salzburg elleni meccs előtt azonban egy mérkőzésre személyes okokból szabadot kért, utána pedig már csak epizódszerepekhez jutott: csak két Osztrák Kupa-mérkőzésen állhatott kapuba. Úgy tűnt, november közepén fordulat állhat be, a Rapidban ugyanis menesztették Mike Büskens vezetőedzőt, helyére Damir Canadi került. A válogatottban Novota egy félidőt védett Bécsben Ausztria ellen, és nem kapott gólt. Ezután a 33 éves taksonyi származású kapus ugyan védett a Genk elleni idegenbeli EL-meccsen, de a bajnokságban a keretbe sem nevezték, ugyanez volt a helyzet az utolsó Európa Liga-mérkőzésen is.

Novota számára a fő probléma az osztrák bajnokságban érvényes légióskvóta, egyszerre legfeljebb hat légióst lehet nevezni egy mérkőzésre, és jelen állás szerint a szlovákiai kapus ebbe nem fér bele.

„Nem vagyok elégedett a jelenlegi helyzettel, de a klubot nagyon szeretem, és még másfél évig van szerződésem. Ez egy biztos pont az életemben, Bécs nagyon jó város, közel van az otthonhoz, a családom is jól érzi magát itt – kezdte Novota János. – Ezen a héten nevezték ki az új sportigazgatót, vele is beszélgetnem kell, hogy változhat-e a légióshelyzet. A Rapidban azt mondták, nem állnának az utamba, ha váltani szeretnék, de örülnének, ha maradnék, mert az öltözőben nagyon jó egy ilyen pozitív felfogású vezéregyéniség. Másrészt viszont tudom, hogy van még jó pár év, amíg védhetnék, és azt nem akarom a kispadon vagy a tribünön tölteni. Szeretek itt lenni, a klubot is imádom, de védeni is szeretnék. Ezért is nehéz helyzet ez nekem. Vannak ajánlataim, egyet el is utasítottam, mert nagyon távol lett volna… Januárban talán kiderül, mi lesz a sorsom.” (sz. z., bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?