Vágsellyén és Érsekújvárban sincs pánikhangulat

A vágsellyei és az érsekújvári férfi-kézilabdacsapat is a tavalyinál gyengébben zárta a Slovnaft Handball Extraliga 2017/18-as szezonját, de ezt egyik klubnál sem élték meg tragédiaként.Elkapták a bajnokotA vágsellyeiektől a tavalyi történelmi ezüstérem után sokan azt várták, negyedik élvonalbeli sz

A vágsellyei és az érsekújvári férfi-kézilabdacsapat is a tavalyinál gyengébben zárta a Slovnaft Handball Extraliga 2017/18-as szezonját, de ezt egyik klubnál sem élték meg tragédiaként.

Elkapták a bajnokot

A vágsellyeiektől a tavalyi történelmi ezüstérem után sokan azt várták, negyedik élvonalbeli szezonjukban még inkább megszorongatják az egyeduralkodó eperjesieket. Ján Kolesár vezetőedző azonban már az idény előtt úgy nyilatkozott lapunknak, a Prešov mögött nagyon kiegyenlített a négytagú üldözőboly, ezért a második hely megvédéséhez is bravúr kellene.

Ez most a HKM részéről elmaradt. Az alapszakaszban (12 győzelem, 6 vereség) és a felsőházban (6 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség) is egyaránt a negyedik helyen záró gárda a playoffban is maradt ebben a pozícióban, a vágbeszterceiek 3:2-re nyerték ellenük a bronzsorozatot. „Ez volt a pillanatnyi erőmegoszlás a csapatok között. Sajnos a sérülések miatt mi kerültünk hátrányba, ahogy mondani szoktam, a kis dolgokon múlnak a nagy dolgok a kézilabdában. Egy picit fáradtabbak voltunk a bronzmeccseken, és elég volt 2-3 perc koncentrációkihagyás, hogy elveszítsük a kiegyenlített meccseket – mondta az Új Szónak Szalay Péter, a vágsellyeiek alelnöke. – Az idény legnagyobb élménye az eperjesiek 29:27-es legyőzése volt, ami először sikerült a klubtörténetben. Nagy csalódást jelentett viszont az ŠKP elleni itthoni iksz és a bajnok B csapata elleni vereség.”

A mátyusföldiek a szezon végeztével elköszöntek a légiósaiktól (a kapus Nungovitchcsal elégedettek voltak, de ő visszatért Ciprusra), és sérülése miatt František Šulc is végérvényesen visszavonult. „Andrej Petro biztosan nálunk folytatja, a többi játékos még kérdéses, mint ahogy az is, a riválisok mihez kezdenek, mert a pletykák szerint nagy változások jöhetnek” – tette hozzá Szalay.

Reális 7. hely

Első tizenöt bajnokijukból csak kettőt tudtak megnyerni az érsekújváriak, sokáig mégis volt esélyük a felsőházba jutásra. „A modrai vereségünk, ahol eldőlt, hogy az alapszakaszban kiszorulunk az első hatból, volt a legfájóbb, valamint a galgóciak elleni otthoni 33:21-es zakó. Végeredményben az előző idény ötödik helyéhez képest kettőt rontottunk, de ez megfelel a realitásnak. Egy-két meccs volt olyan, amikor tényleg nem számoltunk botlással, de a sok sérültünk és a szűk keret miatt ez nem volt tragédia” – értékelt lapunknak Tomáš Straňovský, a Štart átlövője és egyszemélyben menedzsere.

Szezon közben ezért légiósok is érkeztek (Parsutyin, Timoscsuk), de – egyebek mellett épp sérülés miatt – ők sem tudtak annyit segíteni a csapaton, mint kellett volna. „Stabilan öt utánpótláskorú kézilabdázó szerepelt a bajnokikon, ezt a trendet a jövőben is folytatni akarjuk – mondta Straňovský, aki szerint azok után sincs pánikhangulat a klubban, hogy nemrég Róbert Rudinský klubelnök és Vadkerti László alelnök is lemondott posztjáról. – Természetesen ezek a legsürgetőbb dolgok, hogy megoldjuk a pótlásukat, de jelen állás szerint a mostanival megegyező feltételek mellett tudunk továbbra is működni.”

Ez azt is jelenti, hogy továbbra is látjuk önt a pályán is, tettük fel zárásként a kérdést. „Alighanem majdnem 38 évesen is összeszedem magam még egy szezonra, egy kicsit még játszanék az Eperjesre igazolt öcsém, Martin ellen” – nevetett az idősebb Straňovský testvér.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?