Ütköztek a Mercedesek, Hamilton nyert

Drámai véget ért a Forma–1-es Osztrák Nagydíj a Mercedes számára, Lewis Hamilton és Nico Rosberg ugyanis újra incidensbe keveredett egymással, és az utolsó körben összeütköztek, ami az addig vezető világbajnoki éllovas Rosberg győzelmébe került.

Drámai véget ért a Forma–1-es Osztrák Nagydíj a Mercedes számára, Lewis Hamilton és Nico Rosberg ugyanis újra incidensbe keveredett egymással, és az utolsó körben összeütköztek, ami az addig vezető világbajnoki éllovas Rosberg győzelmébe került. A versenyt így Hamilton nyerte.

Vasárnap a korábbiaktól eltérően meglehetősen hűvös időjárás fogadta a Forma–1 mezőnyét Ausztriában. A rajtrács kissé szokatlanul alakult, miután az élmezőny két tagja, Nico Rosberg és Sebastian Vettel is öthelyes rajtbüntetésben részesült váltócsere miatt – a hátrasorolások után a Force India fiatal pilótája, Nico Hülkenberg a második, a McLaren versenyzője, Jenson Button pedig a harmadik pozíciót foglalhatta el Lewis Hamilton mögött.

Jenson Button remekül kapta el a rajtot, így a második helyre zárkózott fel, azonban később ő is és Nico Hülkenberg is elveszítette korábbi pozícióját, és egyre inkább visszacsúsztak a mezőnyben.

Nagy taktikai verseny folyt a csapatok között – Sebastian Vettel és a Ferrari eggyel kevesebb boxkiállást tervezett a szuperlágy abroncsokon, azonban jobb hátsó gumija nem bírta a terhelést, és a célegyenesben felrobbant, ezzel pedig a német vezető helyről volt kénytelen feladni a futamot. Vettel később úgy nyilatkozott, egyelőre nem tudják, mi okozta a defektet, ugyanis sehol nem hagyta el a pályát, ráadásul a guminyomás is rendben volt.

A baleset miatt pályára kellett hívni a biztonsági autót, így jó néhány kört mögötte tettek meg a pilóták. A kerékcserék során mindeközben a folyamatosan felzárkózó Rosberg megelőzte csapattársát, Hamiltont, és az élre ugrott. Az utolsó körben hatalmas csata alakult ki a két Mercedes között, a küzdelemnek pedig az lett a vége, hogy Hamilton és Rosberg összeütközött, a német elvesztette a vezetést, és a negyedik helyre csúszott vissza. A baleset után a brit került az élre, mellette a dobogóra Max Verstappen és Kimi Räikkönen állhatott még fel.

Rosberg az esetet követően így nyilatkozott: „Le vagyok sújtva, ez hihetetlen. Biztos voltam benne, hogy megnyerhetem a versenyt, és az első helyet az utolsó körben elveszteni nagyon kemény dolog… Enyém volt a belső pozíció, kicsit mélyen fékeztem, de meglepődtem, hogy Lewis befordult, és balesetet okozott.”

Hamilton véleménye teljesen eltér ettől, szerinte csapattársa hibája miatt történt az incidens. A versenyt követően az FIA (Nemzetközi Automobil-szövetség) vizsgálni kezdte az esetet, lapzártáig azonban nem hoztak döntést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?