Újra Balázs András nyert

Huszonhárom sakkozó rajtolt a polgármester díjáért kiírt versenyen, amelyet zsinórban negyedszer rendeztek meg a Garam-menti községben.Oroszka. „Az erőpróba jellege nem mindenáron a ponthalmozás, elsőrendű célunk mindenekelőtt a sakkozás személyiségformáló hatásának a bemutatása.

Huszonhárom sakkozó rajtolt a polgármester díjáért kiírt versenyen, amelyet zsinórban negyedszer rendeztek meg a Garam-menti községben.

Oroszka. „Az erőpróba jellege nem mindenáron a ponthalmozás, elsőrendű célunk mindenekelőtt a sakkozás személyiségformáló hatásának a bemutatása. A résztvevők kipróbálhatják az újonnan szerzett tapasztalataikat is. A torna hozzájárul az önműveléshez, az önképzéshez” – hangsúlyozta megnyitójában Machník János, az oroszkai OSKA sakk-klub elnöke.

A felnőttek kilenc településről érkeztek, a legtöbben Zselízről és Perbetéről. Hans Bom személyében holland sakkozó is asztalhoz ült, ő az új oroszkai református templom építkezésén tevékenykedik. A legidősebb résztvevő a hetven esztendős zólyomi Ján Laco volt. Az elsőséget kőhídgyarmati színekben az esztergomi Balázs András szerezte meg. Nem először. Megismételte tavalyi második helyét a nagyölvedi Berek Géza, aki a bátorkeszieket képviselte. Klubelnöke, Pallag György lett a harmadik.

Negyven diákra számítottak, jóval kevesebben voltak a korosztályos versenyen. „Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a meghívott hét iskola csupán kilenc diákkal képviseltette magát. Szomorú vagyok, hogy néhány tanintézmény nem fogadta el meghívásunkat” – tette hozzá Machník János.

Idén is megrendezték a gyalogmatt egyéni versenyt, ebben a zselízi Kakačka József diadalmaskodott.

„Már most örülünk a jövő évi folytatásnak! – mondta zárásként a főszervező.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?