Újoncként lettek bajnokok az illésházai ifik

Illésháza. Vasárnap délután, két fordulóval az idényzárás előtt bajnoki címnek örültek az illésházai ifik, akik újoncként végeztek az élen a nyugat-szlovákiai V.

Illésháza. Vasárnap délután, két fordulóval az idényzárás előtt bajnoki címnek örültek az illésházai ifik, akik újoncként végeztek az élen a nyugat-szlovákiai V. fociliga déli csoportjában.

19:0-val kezdtek

S bár Nyársik János edző védencei csupán jobb gólkülönbséggel előzik meg a hozzájuk hasonlóan 53 pontot gyűjtött balonyiakat, a csilizköziek már nem taszíthatják le őket a trónról. Az idényzárón ugyanis szabadnaposok, ráadásul az egymás elleni mérkőzések eredményei (1 győzelem és 1 döntetlen) a felső-csallóköziek felé billentik a mérleg nyelvét.

Az illésházaiak az 1. fordulóban 19:0-ra hengerelték le az ekecs-apácaszakállasiakat, ezzel az élre ugrottak, s a folytatásban egyik ellenfelüknek sem engedték, hogy eléjük kerüljön a tabellán. Diadalmenetük értékét növeli, hogy tavaly a területi bajnokság második helyezettjeként kerültek felsőbb osztályba.

Heti három edzés

„Az igazat megvallva, már a nyitányon produkált diadalunk után a bajnoki elsőséget tűztük ki célul. Sikerült jól összerakni a csapatot. Hetente háromszor edzünk, rendszeresen 14–16-an gyakorolunk. Legutóbb pedig már tizenkilencen voltak a tréningen. Szerencsére olyanra nem volt példa, hogy valakinek nem jutott volna mez a mérkőzéseken. A sors megoldotta helyettem a problémát. Fegyelmezettek, sportszerűek voltak a srácok, sárga vagy piros lapok miatt egyikük sem szorult kényszerpihenőre. Csupán sérülés szorította ki őket a csapatból” – kezdte értékelését a tréner.

Kétszer a százas határon

Megtudtuk, az együttes keretét a bélvataiak, a kismagyariak, a tonkházaiak és az illésházaiak mellett jókaiak és féliek alkotják. Érdekességnek számít, hogy a bajnokcsapat kétszer is elérte a százas álomhatárt. „Először a csenkeiek elleni derbin szereztük századik gólunkat, de a szomszédos település csapatát időközben kizárták a bajnokságból, eredményeit törölték. Másodízben vasárnap délután, a vágaiak elleni győztes, 7:1-re végződött meccsünkön lettünk újra százgólosok. Házi gólkirályunk, Nagy Erik 38-szor iratkozott fel a góllistára. Mérlegünket két vereség csúfítja. Ősszel a vágaiaktól, tavasszal pedig a taksonyiaktól kaptunk ki. Az utóbbi pofon a legjobbkor jött. Légen és Balonyon remiztünk. Egyébként legjobbjaink közül Nagy Erik már szerepelt az A csapatban, rajta kívül pedig még hárman kerültek tűzközelbe a felnőtteknél. Megjegyzem, kollégám, Vladimír Bertók nem akarta megbontani a bajnoki címre törő kollektívánkat” – fűzte tovább a gondolatsort a sikerkovács, aki második éve irányítja az illésházai ifiket.

Nincs gyenge láncszem

Nyomatékosította: a keretben nincs gyenge láncszem, a cserepadosok is méltó szerepet játszanak, amikor szóhoz jutnak. Putz Csaba példája is igazolja, hogy egy beugrós is kezdőjátékossá nőheti ki magát. „Köszönet jár a srácoknak, klubelnökünknek, Lelkes Tibornak, a további tisztségviselőknek, a helyi önkormányzatnak, a támogatóknak, a szülőknek, gondnokunknak, szertárosunknak, akik a sikeres helytállás érdekében ideális körülményeket teremtettek nekünk. Nem utolsósorban családom tagjainak, akik elviselik, hogy fociőrült vagyok. Természetesen augusztustól a IV. ligában folytatjuk szereplésünket, egy emelettel feljebb is szeretnénk jól helytállni. Arra koncentrálunk, hogy a bajnokcsapat legjobbjai a felnőttcsapatban is megállják a helyüket” – fogalmazta meg krédóját Nyársik János. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?