Nemcsak Zuckerberg ír csípős e-maileket a beosztottjainak, hanem más főnökök is szeretik ijesztgetni az alkalmazottakat

Mark Zuckerberg

A vezető technológiai cégek ismert vezérigazgatói, köztük  Mark Zuckerberg, Elon Musk és Tim Cook, nem szeretik kerülgetni a forró kását. Kemény beszólásaikkal sokszor a frászt hozzák az emberekre.

Szinte minden munkavállalónak volt már olyan főnöke, akitél félt, sőt szinte rettegett. Úgy tűnik, hasonló érzéseket váltanak ki az emberekből a Meta főnökének az e-mailjei, amelyek a héten rejtélyes módon felbukkantak a közösségi médiában. Ugyanakkor nem Mark Zuckerberg az egyetlen, aki szeret csípős és piszkálódó hangvételű e-maileket írni a beosztottjainak. A Business Insider górcső alá vette a vezető techcégek más főnökeit és azok kemény beszólásait is, amelyekkel gyakran a frászt hozzák az alkalmazottaikra.


Mark Zuckerberg
2010-ben egy olyan e-mailt küldött az alkalmazottaknak, amely tömören így szólt: „Kérem, mondjon fel!”. Egyikük ugyanis téves információkat adott a médiának a Facebook termékeiről. „Arra kérem azt a személyt, aki ezt az információt közzétette, hogy azonnal mondjon fel. Aki úgy gondolja, hogy rendben van a belső információk kiszivárogtatása, annak azonnal el kellene hagynia a céget. Ha az érintett személy nem távozik önként, akkor biztosan felfedjük a személyazonosságát” – írta Zuckerberg.


Elon Musk
Elon Musk általában közvetlenebbül fogalmaz az e-mailjeiben. Amikor a világjárvány után a vállalat meg akarta szüntetni a távmunkát, a Tesla-főnök egyértelmű választási lehetőség elé állította a dolgozókat. „Bárki, aki távmunkát akar végezni, annak legalább (és ez alatt minimumot értek) heti 40 órát kell az irodában töltenie, vagy távoznia kell a cégtől. Aki nem jelenik meg, arról azt feltételezzük, hogy felmondott” – írta a milliárdos egy 2022-es e-mailben.


Jeff Bezos
Az Amazon alapítója, Jeff Bezos egyetlen kérdőjellel szokta kifejezni dühét az e-mailekben. Ezt a taktikát különösen akkor alkalmazta, amikor elégedetlen ügyfelektől kapott panaszt. „A legtöbb ilyen e-mailt látom, és egy kérdőjellel továbbítom az érintett területért felelős vezetőnek” - árulta el Bezos. Ezzel jelzi a vezetőségnek, hogy a problémát sürgősen meg kell oldani, és azonosítani kell a kiváltó okot.


Tim Cook
Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook sem kerülgeti a forró kását. 2021-ben az alkalmazottak megrovást érdemeltek ki tőle, amiért egy belső megbeszélés tartalmát kiszivárogtatták a médiának. „Mint tudják, nem toleráljuk a bizalmas információk nyilvánosságra hozatalát. Tudjuk, hogy csak egy szűkebb csoport szivárogtat ki információkat. Azt is tudjuk, hogy a bizalmas információkat nyilvánosságra hozó embereknek nincs helyük a vállalatnál” – írta e-mailben.


Bob Iger
A Disney vezérigazgatója, Bob Iger nem szégyellte a leépítésről szóló kemény híreket e-mailben közölni 2023-ban. Szemrebbenés nélkül megírta az alkalmazottaknak, hogy a vállalat hétezer dolgozót bocsát el, mondván, hogy a következő négy napban tájékoztatja őket a sorsukról.


Andy Jassy
Az Amazon vezérigazgatója, Andy Jassy figyelmeztette az alkalmazottakat, hogy búcsút inthetnek a cégnél megálmodott karrierjüknek, ha nem mondanak le az otthoni munkavégzésről. Cége a járvány után úgy döntött, hogy a dolgozóknak hetente legalább három nap be kell jönniük az irodába. Azoknak, akik ezzel nem értettek egyet, azt mondták, hogy pakoljanak össze és távozzanak. „Nem helyes, hogy miközben mindenkinek itt kell lennie minimum három napot, néhányan ezt nem voltak hajlandók megtenni” – magyarázta egy e-mailben.(Trend) 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?