Újabb szegedi BL-siker

A Szeged egy héten belül másodszor is a legyőzte a Kristianstad csapatát a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. A svédországi 29:21 után Szegeden 33:28-ra győztek Zubaiék.A meccs elején felváltva vezettek a csapatok, azonban ahogy összeállt a hazaiak védelme, 12:7-re elléptek.

A Szeged egy héten belül másodszor is a legyőzte a Kristianstad csapatát a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. A svédországi 29:21 után Szegeden 33:28-ra győztek Zubaiék.

A meccs elején felváltva vezettek a csapatok, azonban ahogy összeállt a hazaiak védelme, 12:7-re elléptek. A szünetig valamelyest kiengedtek a szegediek, így 20:17-tel vonulhattak el pihenőre.

A második félidő elején nem változott a különbség, minden vendéggólra érkezett válasz. Amikor emberelőnybe került a Szeged, akkor több hiba is csúszott a játékba, így nem tudtak még jobban elhúzni. Ennek ellenére a hazaiak kézben tartották az összecsapást, amikor kicsit felpörgött a Kristianstad, akkor ők is jobban összpontosítottak. Az utolsó negyedóra 26:22-ről indult, ám eladott labdák után váratlanul szoros lett a csata, Juan Carlos Pastor 26:25-nél időt kért. Emberhátrányban – lehozott kapus helyére érkező mezőnyjátékossal – az egyenlítésért támadtak a vendégek, ám egy rossz passz után szabálytalankodtak az üres kapura dobóval szemben, így újabb kiállítást kaptak, és hétméterest dobhatott a Szeged, amelyet értékesített. Ezt a kritikus szakaszt 2:0-ra nyerte a házigazda, s végül 33:28-ra magát a mérkőzést is.

„Nem könnyű feladat egy hét alatt kétszer megverni ugyanazt a csapatot. Ráadásul úgy, hogy sérülések nehezítették a felkészülésünket, és egy-egy poszton kényszermegoldásokat kellett alkalmaznunk. Hibáinkat, olykor gyengébb védekezésünket kihasználta a jól felkészített Kristianstad” – értékelt Pastor. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?