Berobbant a mozikba a Hancsovszky

dd

Több százan nézték meg a Hancsovszkyt a film vetítésének első napján. Az ízig-vérig szlovákiai magyar filmet Pozsonytól Kassáig 16 hazai mozi tűzte műsorára.

Meddig lehet elmenni, amikor mindentől megfosztanak, amikor sarokba szorítanak? Gyáva az aki nem tesz semmit? Ki robbantotta fel a tornaljai csendőrőrsöt? - a megrázó erejű film vasárnap debütált a komáromi Tatra moziban, az október 3-i tornaljai ősbemutató pedig szintén teltházas volt.

„Felemelő ez a pillanat. Nem mindennapos, hogy egy olyan szlovákiai magyar téma kerül a mozivászonra, amelyről évtizedekig senki sem beszélt. A színészek és az alkotók beletették a lelkület ebbe a produkcióba, most a nézőkön a sor, szeretettel várunk mindenkit.” - mondta Laczkó Sándor, a film rendezője és producere.

A film egy tornaljai gimnazista hihetetlen történetén keresztül eleveníti fel Csehszlovákia egyik legsötétebb időszakát. 1945-ben járunk, a második világháború borzalmai után épp fellélegző tornaljai fiatalok, köztük a tizenkilenc éves Hancsovszky Béla, végre élni szeretnének. A fiatalok jövőjét azonban sötétbe borítja a csehszlovák államvezetés retorziói, a kitelepítések és a magyar nyelv betiltása. 

Egy nyári éjszakán a tornaljai csendőrőrs titokzatos körülmények között felrobban és a merényletet Hancsovszky Béla vállalja magára, akit ezért halálra ítélnek. Az ügy azonban váratlan fordulatokat vesz és végül már az ügyész is elbizonytalanodik a fiú bűnösségében.

Az alkotók szerint szélesvásznon, 5.1-es hanggal érdemes igazán látni a filmet. A mozikban csak a következő egy hónapban nézhető meg, ezért érdemes mielőbb lecsapni a jegyekre a www.hancsovszky.com -on.

Ujszó videó
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?