Új stadionjában hasít a DAC

Második győzelmét aratta a felújított DAC Arénában a dunaszerdahelyi futballcsapat, a Fortuna Liga 17. fordulójában a Michalovce együttese távozott pont nélkül Dunaszerdahelyről. A sárga-kékek 2:1-re nyertek, góljaik Sarr büntetőjéből és Vida Kristopher fejeséből születtek.

Második győzelmét aratta a felújított DAC Arénában a dunaszerdahelyi futballcsapat, a Fortuna Liga 17. fordulójában a Michalovce együttese távozott pont nélkül Dunaszerdahelyről. A sárga-kékek 2:1-re nyertek, góljaik Sarr büntetőjéből és Vida Kristopher fejeséből születtek. A DAC új otthonában eddig százszázalékos.

Győzelmi céllal léptek pályára a sárga-kékek, ez a játékon is meglátszódott. Aktívabban, támadó szellemben futballozott a DAC, míg a vendégek a biztos védekezésre építettek. Már a mérkőzés elején felhördült a stadion, a 4. percben Sarr törhetett volna kapura, de a hátulról szabálytalankodó Lazarus csak sárga lapot kapott. A 10. percben Sarr baloldali beadása a felső léc felé tartott, de Kira kapus időben hárítani tudott.

Gyors válasz a DAC-gólra

A 26. percben beindultak az események, Vida remekül indult meg a jobb oldalon, a büntetőterületen Sipľak szabálytalankodott, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Sarr állt, és a kapufa segítségével gólra váltotta a tizenegyest – 1:0. Még be sem fejeződött a gólszerző éltetése, máris egyenlített a vendégcsapat. Grič távoli lövését Slávik próbálta kiütni, de a labda a kapus kezén megpattanva a hálóban kötött ki – 1:1. Az egyenlítő találat után aktívabb volt a Michalovce együttese, de a DAC kapuját nem veszélyeztették. Az első félidő utolsó percében ismét gólhelyzetbe kerülhetett a DAC, de a kapu előtti kavarodás után Vida lövése mellészállt.

Vida fejese győzelmet ért

Fordulás után is jól kezdett a DAC, a 49. percben Zsivkovics beadását Ljubicic lőtte kapura, de Kira hárítani tudott. Az 56. percben Sarr beadása után Vida lehetősége maradt ki. Egy perccel később Lazarus buktatta Vidát, a vendégek játékosának már volt egy sárga lapja, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Emberelőnyben növelte fölényét a DAC, próbált nagyobb nyomást gyakorolni ellenfelére, amely végül meghozta a döntő találatot. A 78. percben Štepanovský baloldali beadását Vida fejelte a hálóba – 2:1. A gólra már a Michalovce nem tudott válaszolni, a mérkőzés végéig kezében tartotta az irányítást a DAC.

Sorsdöntő kiállítás

„Két részre osztanám a mérkőzést, a kiállítás előtti és a kiállítás utáni időszakra. Az első félidővel elégedett vagyok, a kiállításig jó mérkőzést játszottunk. Nem volt sok helyzetünk, de az ellenfelet sem engedtük kibontakozni. Bebiztosított védelemből indultunk az ellentámadásokba. A kiállítás után nyomás alá kerültünk, az ellenfelünk pedig vezetést szerzett. Nem maradt már erőnk az egyenlítésre. A DAC győzött, mert két gólt szerzett” – értékelte a találkozót Anton Šoltis, a Michalovce vezetőedzője.

Csúnya meccs, 3 pont

Kollégája, László Csaba szerint nem volt egy szép mérkőzés, de ezúttal a győzelemre hajtottak, ugyanis minden pont fontos a DAC számára. „Jól szervezett középpályánk volt, de Slávik kapust meg kell kérdeznem, hogy látta a kapott gólt. Az ellenfél védelme is nagyon szervezett volt. A szünetben próbáltunk szerkezetet váltani, becseréltük Ľuptákot, aki nagyon jól játszott. A piros lap után átvettük az irányítást. Türelemre biztattam a játékosaimat, mert tudtuk, hogy előbb vagy utóbb be fogunk találni. Számunkra az a fontos, hogy győzzünk. Először történt meg, hogy egymás után két mérkőzést nyertünk meg. Remélem, ez növeli a játékosok önbizalmát. A trencséniek elleni találkozó után a második hazai mérkőzés nehezebb volt. Egy hete a külső nyomás nagyobb volt, az elvárások magasak voltak. Ma a nyomás kisebb volt, viszont fontos volt, hogy győzzünk. Ez egy csúnya mérkőzés volt, de számunkra a három pont volt a lényeg.“ – részletezte a győztes találkozót a DAC trénere.

Vida volt a hős

László Csaba kérdésünkre értékelte Vida Kristopher teljesítményét, aki góljával eldöntötte a mérkőzést. „Nem akarok senkit sem kiemelni, csapatként győztünk. Vida élt a felkínált lehetőséggel és ez a legfontosabb. Olvastam egy szép interjút tőle, amelyben elmondta, szeretne visszakerülni a magyar U21-es válogatottba. A gólok és a mérkőzések kinyithatják számára a kaput” – mondta a szakvezető

A mérkőzés hőse a már megemlített Vida Kristopher volt, hiszen büntetőt harcolt ki, majd maga is a kapuba talált. „Fantasztikusak az érzések a mérkőzés után. Az a célunk, hogy minden hazai találkozót megnyerjünk, mindig itthon tartsuk a három pontot. Úgy érzem, jó mérkőzést játszottunk. Az első félidő talán nem volt olyan jó, viszont a szünet után újra visszajöttünk a meccsbe. Ezt a szurkolóknak is köszönhetjük. Úgy gondolom, személy szerint is jól sikerült a mérkőzés, nagyon boldog vagyok” – nyilatkozott a mérkőzés után Vida, aki számára ez volt eddig a legértékesebb gól a DAC mezében.

Jó rugói vannak

Alacsonyabb termete ellenére nem okoz számára gondot a fejjáték, ezúttal fejjel vette be a vendégcsapat kapuját. „Ez volt a DAC-pályafutásom csúcsmomentuma. Úgy gondolom, a Zsolnán szerzett első gólom szép volt, számomra is értékes, de akkor az csak egy pontot ért, itt ez most hármat, így ez a találat értékesebb. Jó helyen voltam, kaptam egy tökéletes beadást, és csak a kivitelezés volt nehéz, amit viszont sikerült megoldanom. Nem tartom magam rossz fejelőnek, jó rugóim vannak” – zárta értékelőjét a magyar középpályás.

Nem marad sok idejük pihenésre a DAC játékosainak, hiszen szerdán a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében az ősi rivális nagyszombatiakat fogadják, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?