Továbbra sem megy a góllövés a vágsellyeieknek

SZABÓ ZOLTÁNVágsellye. Gól nélküli döntetlennel zárult az újonc szakolcai csapat vágsellyei vendégjátéka. Hiába volt több helyzetük a mezőnyben helyenként tetszetősen kombináló hazaiaknak, nem tudtak a hálóba találni.

SZABÓ ZOLTÁN

Vágsellye. Gól nélküli döntetlennel zárult az újonc szakolcai csapat vágsellyei vendégjátéka. Hiába volt több helyzetük a mezőnyben helyenként tetszetősen kombináló hazaiaknak, nem tudtak a hálóba találni. Jó ideje a góllövés jelenti a legnagyobb problémát a Duslónak, amely tavasszal mindössze 13 gólt ért el. Ezért a nyári szünetben két csatárral erősítettek a mátyusföldiek, egyéves kölcsönjátékra visszatért Liberecből Lukáš Szabó, a csapat korábbi gólgyárosa, valamint a DAC-tól megszerezték a szerb Szamir Nurkovicsot. Egyelőre ez sem segít, mert az első két fordulóban nem született Duslo-találat (Žilina B 0:3, Skalica 0:0).

Viharos rohamokkal kezdtek a vágsellyeiek, az első negyedórában szinte kapujukhoz szögezték ellenfelüket. Gešnábel lövését védte Fišan, majd formás akció végén Nurkovics egyedül tört kapura, ám a korábban a DAC-nál is megfordult Fišan bravúrosan hárított. Röviddel később ismét a nagyon aktív Nurkovics veszélyeztetett, de közeli fejese mellé szállt.

Ezután feljöttek a több élvonalbeli futballistával rendelkező vendégek, és kiegyenlítetté vált a játék, a félidő hajrájában a középhátvéd Roman Konečný nagy szóló után a hazai kapu mellé lőtt.

Szakolcai lehetőséggel indult a második játékrész, de Jakubek ötméteres fejese célt tévesztett. Az 52. percben Gešnábel egyedül tört kapura, és a tizenhatoson kívül ütközött Fišannal. Ziemba játékvezető szabadrúgást ítélt, és sárga lapot adott a szakolcai hálóőrnek. A hazaiak azt nehezményezték, hogy mivel Fišan utolsó emberként szabálytalankodott, a bírónak ki kellett volna állítania. Ezután Molnár edző Čurgali személyében a harmadik csatárát is beküldte. Nurkovicsnak további lehetőségei is akadtak, ám ezen a meccsen mintha el lett volna átkozva a szerb támadó. Nem sokkal a befejezés előtt Gešnábel puskázta el a meccs utolsó ziccerét.

Az erdőhátiakat dobokkal, kereplőkkel felszerelt húsztagú szurkolótábor segítette, akik a rekkenő hőségben „Sört akarunk!” skandálásukkal nagy sikert arattak. A szünet után helyet változtattak, és taktikusan a büfé mellől biztatták kedvenceiket. Így már nem volt gond a folyadékbevitellel…

„Kiss és Čirik sérülése miatt improvizáltunk a hátvédsor összeállításánál, ám a csapat védőmunkájával nem volt gond a jól futballozó újonc ellen. Remekül kezdtünk, teljesen beszorítottuk ellenfelünket, de sajnos gólt nem rúgtunk – értékelte a mérkőzést lapunknak Ladislav Molnár, a Duslo vezetőedzője. – A hajrában Gešnábel lábában volt három pont, ám kihagyta a ziccert. Hiába voltunk aktívabbak, ha nem találunk a kapuba, akkor nem nyerhetünk.”

Štefan Horný, a szakolcaiak szakvezetője elégedett volt a döntetlennel: „A meccs elején forró pillanatokat éltünk át, de később feljavultunk. Védenceim, akik munka mellett fociznak, végig bátran játszottak, és rászolgáltak az egy pontra.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?