TENGERENTÚLI BAJNOKSÁGOK

NHL
Nyugaton a Vancouver, Keleten az Ottawa kezdte jobban az NHL-elődöntőt. A pénteki nyitányon az előbbi a sírból hozta vissza a győzelmet, hiszen két másodperccel a találkozó vége előtt még a Minnesota vezetett – az utóbbi pedig a szörnyű első harmad után szerzett négy találatot a Philadelphia ellen.

NHL

Nyugaton a Vancouver, Keleten az Ottawa kezdte jobban az NHL-elődöntőt. A pénteki nyitányon az előbbi a sírból hozta vissza a győzelmet, hiszen két másodperccel a találkozó vége előtt még a Minnesota vezetett – az utóbbi pedig a szörnyű első harmad után szerzett négy találatot a Philadelphia ellen.

Talán még a győztes Vancouver játékosai és szurkolói sem fogták fel milyen földöntúli szerencse kellett ahhoz, hogy hazai pályán győzelemmel rajtoljanak az elődöntőben. A kanadai együttes ugyanis a Minnesota ellen a találkozó során mindössze egyszer vezetett, de a legjobbkor! A találkozón ugyanis Zsoltok révén a Minnesota szerzett vezetést, ezt Jovanovski a második harmadban kiegyenlítette. Aztán a záró húsz perc nem mindennapi izgalmakat tartogatott, előbb a vendégek dupláztak, majd Näslund szépített. Az utolsó kilenc perc alatt azonban nem akart megszületni a harmadik hazai gól. Az utolsó kilenc másodpercben azonban felpörögtek az események, a vendégek kapuja előtti buliból Bertuzzi hozta el a korongot, amely Näslundhoz került, az ő átadását 1,7 másodperccel a mérkőzés vége előtt Cooke gyömöszölte a kapuba. A hosszabbítást azután villámrajttal kezdte a Vancouver, Sekeráš kiállítását követően Katt használta ki az előnyt.

Egy harmadon keresztül nem lehettek boldogok a másik kanadai csapat, az Ottawa hívei sem. Az együttes ugyanis rosszul kezdett, s hamar kétgólos hátrányba került. A Szenátárok azonban megemberelték magukat, s a második harmadban megfordították az állást. A győzelmet végül Chára találata biztosította be.

Szombaton folytatódott az Anaheim fantasztikus sorozata a rájátszásban: A Nyugati főcsoport elődöntőjének második mérkőzésén is hosszabbításban győzött a térség legjobbjának, a Dallas Stars otthonában. Az Anahaim az első körben a címvédő Detroit együttesét búcsúztatta, és az idei playoffban hatodik egygólos győzelmét aratta.

EREDMÉNYEK, Keleti főcsoport, elődöntő: Ottawa–Philadelphia 4:2 (0:2, 3:0, 1:0), gólütők: Havlát, Hossa, Alfredsson, Chára, ill. Amonte, Kapanen. A sorozat állása 1:0 az Ottawa javára. New Jersey–Tampa Bay 3:2 – hosszabbítás után (0:1, 1:1, 1:0 – 1:0), Rafalski, Marshall, Langenbrunner, ill. Dingman, St. Louis. A sorozat állása 2:0 a New Jersey javára.

Nyugati főcsoport, elődöntő: Vancouver–Minnesota 4:3 – hosszabbítás után (0:1, 1:0, 2:2 – 1:0), Jovanovski, Näslund, Cooke, Katt, ill. Zsoltok, Walz. A sorozat állása 1:0 a Vancouver javára. Dallas–Anahaim 2:3 – hosszabbítás után (1:1, 1:0, 0:1 – 0:1), Morrow, Modano, ill. Oates, Niedermayer, Letclerc. Összesítésben 0:2.

NBA

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásának legutóbbi eredményei – Keleti főcsoport: Orlando–Detroit 89:80, az állás 2:1; Milwaukee–New Jersey 119:114 – hosszabbítás után, a párharc állása 2:2; New Orleans–Philadelphia 99:85, az állás 2:1 a Philadelphia javára. Phoenix–San Antonio 86:99, az állás 1:2 a San Antonio javára; Portland–Dallas 103:115, az állás 3:0 a Dallas javára. A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak. (o, m, t)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?