Talmácsi Gábor parádés teljesítménnyel világbajnok

Valencia. Talmácsi Gábor megnyerte a 125 kcm-es géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokságot, miután a szezonzáró Valenciai Nagydíjon hatalmas küzdelemben a 2. helyen végzett egyetlen komoly riválisa, a spanyol Hector Faubel mögött. Talma a sportág első magyar vb-győztese.

Talmácsi (balról) és nagy riválisa, a spanyol Faubel küzdelme a Valenciai NagydíjonČTK/AP-felvételTalmácsi tíz pont előnnyel érkezett a futamra, és egész hétvégén remekül teljesített. A szabadedzéseken is jól ment, ráadásul pályacsúccsal szerezte meg az első rajtkockát, ami kimondottan idegesítette Faubelt, akit pedig több mint százezren buzdítottak a Ricardo Tormo pályán. Talmácsi miatt közel ezren utaztak el Magyarországról. A versenyzőket és a 150 ezer nézőt remek, napsütéses idő fogadta, felhő nem volt az égen, nem kellett tartani esőtől. Faubelnek kockáztatnia kellett, hiszen még egy első hely sem biztos, hogy vb-címet ért volna számára.

Talmácsi jó kapta el a startot, azonban az első kanyarban őt és Faubelt is többen megelőzték, de aztán a magyar begyújtotta a rakétákat, és az élre állt. Már ekkor látszott, különversenyükbe senki nem tud beleszólni. Talmácsinak arra kellett figyelnie, hogy üldözője ne kergesse bele valamilyen hibába. Együtt haladtak a mezőny előtt, a spanyol egyre közelebb jutott, majd 15 körrel a vége előtt előzött, de a magyar azonnal válaszolt. Tartani lehetett attól, hogy egyszer csak összeakadnak, és kiesik valamelyikük. Talmácsi belement a csatába, pedig egy biztos második hellyel is nyugodtan világbajnok lehetett volna. A hatalmas párharc közben az olasz Mattia Pasini megközelítette őket. Ez már több volt, mint egészséges rivalizálás, egyfolytában az előzést keresték, és olykor összeakadtak, és beintettek egymásnak. Az egyik ilyen különmeccsnél Faubel elfékezte magát, és ütemet vesztett a rázókövön. Később valamelyest nyugodtabban rótták a köröket, Faubel néhány tizedmásodperces hátrányával.

Hat körrel a zárás előtt a hazai kedvenc egy utolsó rohamot indított, és egy körrel később az élre került. Ismét kiéleződött a csata, szinte összeértek a kerekek. Talmácsi visszavette a vezetést, míg a Pasini, Pešek, Gadea trió közel került a vezető kettőshöz. A magyarnak nem kedvezett volna, ha egy ötfős bolyban folytatódik a derbi. Talmácsi megpróbálta fokozni az iramot, de Gadea felért melléjük, és hárman folytatták az öldöklő küzdelmet. Többször is balesetveszélyes volt a szituáció, még az utolsó körben is. Ekkor Talmácsi inkább nem kockáztatott, maga elé engedte a kegyetlenül küzdő Faubelt, aki így ugyan megnyerte a futamot, a világbajnok mégis a magyar lett.

Talmácsi Gábor: „Fantasztikus, fantasztikus, fantasztikus!!! Alig tudom elmondani, mit érzek. Nagyszerű verseny volt, és egy remek szezonon vagyunk túl. Megpróbáltam csak magammal foglalkozni, kanyarról kanyarra összpontosítani. Hector nem volt mindig korrekt, nekem is ugyanolyan erős motorom volt, amikor előzött, olykor megpróbált leszorítani. De azt mondom, ez még mindig belefér, nem lépett át egy határt. Ezzel együtt gratulálok neki, mert nagyon jó versenyző, és sok sikert kívánok neki a 250 kcm-esek között. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, a támogatóimnak és a szurkolóimnak. Nagyszerű volt ez a hétvége. Éreztem, hogy jó formában vagyok, és meg tudom csinálni! A végén már nem akartam túlvállalni. Szép lett volna Valenciában is nyerni, de a világbajnoki címhez elég volt a második hely is. Olyan gépem volt, ami mindenképpen alkalmas, hogy vb-t lehessen vele nyerni.” Stefano Favaro, Talmácsi menedzsere: „Sok és kemény munka eredménye mindaz, amit Gábor most elért. Remek csapat, kiváló motor és egy szupertehetséges versenyző kell ahhoz, hogy valaki világbajnok lehessen. Gábor évről évre fejlődött, most ért a csúcsra, s ha ezt tudja tartani, akkor egy magasabb géposztályban is befuthat. Nagy ünneplést csapunk!”

NÉVJEGY

Név: Talmácsi Gábor

Születési idő, hely: 1981. május 28., Budapest

Méretei: 164 cm/62 kg

Pályafutás kezdete: 1986

Motor: Aprilia (RSW)

Jelenlegi csapata: Bancaja Aspar Team

Első vb futamgyőzelem: Olasz Nagydíj, 2005

Legjobb eredménye összetettben: vb-1., 2007; vb-3., 2005

Futamgyőzelmek (2001-2007): 6.

VALENCIAI KRÓNIKA

Valenciai GP, 125 kcm (24 kör, 96,120 km): 1. Faubel (spanyol, Aprilia) 40:14,228; 2. Talmácsi (Aprilia) 0,185 mp hátrány; 3. Gadea (spanyol, Aprilia) 0,286 mp h. A pontverseny végeredménye, világbajnok: Talmácsi 282, 2. Faubel 277, 3. Kojama (japán, KTM) 193, 4. Pešek 182.

250 kcm (27 kör, 108,135 km): 1. Kallio (finn, KTM 43:28,349; 2. de Angelis (San Marinó-i, Aprilia) 43:28,720; 3. Debon (spanyol, Aprilia) 43:35,146; ... 23. Tóth Imre (Aprilia) 1 kör hátrány. A pontverseny végeredménye, világbajnok: Lorenzo (spanyol, Aprilia) 312, 2. Dovizioso 260, 3. de Angelis 235, ... 28. Tóth 2.

MotoGP (30 kör, 120,15 km): 1. Pedrosa (spanyol, Honda) 46:43,533;2. Stoner (ausztrál, Ducati) 46:48,980; 3. Hopkins (amerikai, Suzuki) 47:03.937. Végeredmény: 1. Stoner 367, 2. Pedrosa 242, 3. Rossi (olasz, Yamaha) 241.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?