Szlovák világbajnokverés

Vaskos meglepetésre a szlo-vák futballválogatott 3:1-re legyőzte a világbajnok Németországot az Eb előtti augsburgi felkészülési mér-kőzésen.

Vaskos meglepetésre a szlo-vák futballválogatott 3:1-re legyőzte a világbajnok Németországot az Eb előtti augsburgi felkészülési mér-kőzésen. Legutóbb tavaly októberben kapott ki (Fehér-oroszország 0:1) a Kozák-legénység, azóta ötször nyert és kétszer döntetlenezett.

Pedig rosszul kezdődött a meccs a vendégek számára, Kucka buktatta Götzét a tizenhatoson belül, a büntetőt Gómez biztosan értékesítette – 1:0. Ezután is akadtak helyzetei az eléggé tartalékos Nationalelfnek, de Škrtelék is aktívan futballoztak. Aztán a félidő hajrájában három perc alatt fordítottak a szlovákok: előbb Hamšík 25 méterről kipókhálózta a bal felső sarkot, majd Weiss szöglete után Ďuriš megelőzve védőjét a hálóba bólintott – 1:2. Kevesen számítottak arra, hogy az első félidei labdatartás százalékaránya 62:38 lesz a Kozák-csapat javára.

Az első játékrész lefújása után fergeteges jégesővel tarkított vihar tört ki, emiatt 40 percig tartott a szünet. Ezután a teljesen felázott talajú pályán inkább vízilabdázni, mint focizni lehetett. De még ebben is jobbak voltak a szlovákok: egy szöglet után Kucka kapáslövése Ter Stegen kezei és lábai között utat talált a hálóba – 1:3. Próbálkoztak a németek, ám még szépíteniük sem sikerült.

„Bátortalanul kezdtünk, gólt is kaptunk, de aztán fokozatosan belelendültünk. Formás támadásokat vezettünk, és a félidő végén gyönyörű gólokat szereztünk. Örömmel tölt el, hogy a világbajnok németekkel tartani tudtuk a lépést. A szünet után a felázott gyepen a küzdelem dominált, ebben is felvettük a versenyt a Nationalelffel” – nyilatkozta boldogan a meccs után Ján Kozák szövetségi kapitány.

Kozáčik kapus végig megbízhatóan védett, bemutatott néhány bravúrt. A Pekarík, Škrtel, Ďurica, Švento összeállítású védelem remekül helytállt. A Škrtel, Ďurica duó a fejpárbajoknál esélyt sem adott a németeknek. Švento játékán nem érződött, hogy a kölni csapatban csak elvétve jutott szóhoz. Hrošovský védekező középpályásként kitett magáért. Kucka hasznos tagja volt a csapatnak, bár ezúttal valamivel feljebb játszott a szokásosnál. Ďuriš szélsőként kezdett, de látszott, hogy jobban érzi magát ékként, ezt fejes góllal is igazolta. Hamšík igazi karmesternek bizonyult, és pazar bombagólt szerzett. Weiss többször elfutott a szélen, és jó labdákat adott. Elöl Duda nem sokat mutatott, érződött, hogy nem ez a posztja.

Ján Kozák tegnap kijelölte a huszonhármas Eb-keretét, amelyből az ausztriai edzőtáborozáson részt vevő játékosok közül Lukáš Tesák (Kairat Almati), Erik Sabo (PAOK Szaloniki), Matúš Bero (Trenčín) és Adam Zreľák (Slovan Bratislava) maradt ki. Tehát a három behívott fiatal közül csak a Sampdoriában légióskodó Milan Škriniar lesz ott a kontinensviadalon.

Szombaton (20.45) Nagyszombatban Észak-Írország ellen tartja Eb-főpróbáját a szlovák válogatott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?