Szamuráj harcosok a bősi kikötőben

Hetvennégyen voltak, a legapróbbaktól a felnőttekig. Néhány órára felcsaptak szamurájnak. Futottak, viaskodtak az akadályokkal, bujkáltak, ugráltak, lépkedtek a megadott helyekre… A táv négy kilométer volt, aka-dályokkal teli állomás tizen-nyolc. Mindez a bősi kikötő-ben zajlott.

Hetvennégyen voltak, a legapróbbaktól a felnőttekig. Néhány órára felcsaptak szamurájnak. Futottak, viaskodtak az akadályokkal, bujkáltak, ugráltak, lépkedtek a megadott helyekre… A táv négy kilométer volt, aka-dályokkal teli állomás tizen-nyolc. Mindez a bősi kikötő-ben zajlott. Darnay Barnabás volt az életre hívója. Immár harmadszor csalta ki karatés túlélőversenyére az embere-ket. Ingyen indulhattak.

Előtte háromszor is bejárta a versenyt a tájainkon ismert futó karatemester. Nem titkoltja, nehéz pálya volt, amihez a nagy meleg is hozzátette a magáét. Több induló fejében megfordult, hogy a felénél abbahagyja, de aztán mégis vitte tovább az akarata. Hogy a célban szép emlékérmet kaphasson hősies teljesítményéért.

„Négyen megtették 39 perc alatt a pályát. Három felnőtt és a junior Boltvan András, aki bakai karatetanítványom – mondja büszkén Darnay Barnabás. – Le a kalappal a többiek előtt is: a 30 éven felüliek közül a sokoldalú bősi Varga András ékelődött a legjobb négyes fogatba. Még nagyobb csata volt a harmincnál fiatalabbak között, ahol a dunaszerdahelyi spartanos Moravszky László lett az első a bősi Képesi Attila előtt. Attila egyre jobban fut, neki az akadályok okoztak gondot, ott gyűjtött legyőzőjénél több hibapontot.”

A nőknél Jančovič Bognár Krisztina lett a túlélőverseny legjobbja. Negyvenöt perc alatt ért célba a nyékvárkonyi származású pozsonyi kétgyermekes családanya. „Az egész család nálam karatézik, Pozsonyban és Bősön is edzenek. Férje, Ľuboš második lett a férfiak karatés csoportjában. Egyik lányuk, Laura első volt a gyerek II kategóriában, az óvodás Linda pedig nagymamájával ment végig a pályán – árulja el a versenyszervező, majd visszapillant a versenyre. – Az idei jobb volt, mint a tavalyi. Nagyobb, sokkal keményebb kihívás volt. A karatékéknak és a spartanosoknak igazi erőfelmérést jelentett, a győri Máté Róbert mester is eljött. Az indulók nem csak rátermettségből vizsgáztak, egytől egyig mindenkinek hatalmas próbatétel volt a verseny. Kár, hogy a bősiek nem nagyon éltek a lehetőséggel, többnyire idegenek jöttek el versenyünkre. Köszönet jár a segítségért, azért, hogy használhattuk az erőmű területét, s élvezhettük a város támogatását. Negyedszer is lesz Szamuráj harcos. Jövőre szintén június közepén. Mert van rá igény!”

Eredménylista a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?