Storcz: Kozák bizonyított, a férfi négyes nem

Moszkva.

Moszkva. Storcz Botond, a magyar kajak-kenu válogatott vezetőedzője szerint az Európa-bajnokságon három aranyérmet szerző Kozák Danuta egyértelműen bizonyította, hogy képes az olimpiai triplázásra, a férfi K4 1000 méteren az Eb-n indult egység teljesítménye azonban nem volt meggyőző a riói indulás szempontjából.

A magyar válogatott 5 arany- 5 ezüst- és 4 bronzérmet szerzett, így a házigazda Oroszországot legyőzve lett első az éremtáblázaton. A csapat ezzel messze túlszárnyalta Storcz Botond szövetségi vezetőedző előzetes elvárásait.

„Nagyon jól teljesítettünk, nem is azért, mert az előzetesen kitűzött tíz helyett több érmet szereztünk, hanem mert hét medál az olimpiai számokban született. A csapat jó helyen áll az olimpiai felkészülés menetében” – mondta Storcz.

A 41 esztendős szakember egyetért Kozák Danutával, aki úgy nyilatkozott, nem szabad elszállni, hiszen továbbra is az olimpiai szereplés a legfontosabb. A vezetőedző ugyanakkor hangsúlyozta, abból a szempontból mindenképpen jó volt a kontinensviadal, hogy Kozák sehol máshol nem tudta volna lemodellezni majdani olimpiai szereplését, mint itt. „Az ötkarikás játékokon nem így épül majd fel a program, de a versenyzőnek ugyanakkora megterhelést jelent a triplázás nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is” – jegyezte meg Storcz.

Storcz kitért a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összeállítású K4 1000 méteres egységre. A négyesnek itt kellett volna bizonyítania, hogy nem volt véletlen az olimpiai válogatón elért győzelme, amikor nagy meglepetésre maga mögé utasította a hazai környezetben öt évig veretlen, olimpiai ezüstérmes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételű hajót. Hufnágelék azonban csak a hetedik helyen zártak Moszkvában. „Sajnos nagyon nem tetszett ez a négyes, pedig az Eb előtt bíztam benne, hogy jó lesz. Az biztos, hogy ebben az összeállításban ezt nincs értelme tovább erőltetni” – mondta a vezetőedző, aki szerint az is bebizonyosodott, hogy Dombvári Bencének nincs értelme tripláznia az olimpián. Mint mondta, ő nem zárkózott volna el ettől, de most látszik, hogy a kajakosnak csak az egyesre és a párosra kell fókuszálnia.

A férfi négyessel kapcsolatban Storcz jelezte: július közepe az olimpiai nevezések határideje, ezért új válogatót írnak ki, hogy eldönthessék, ki képviselje a magyar színeket Rióban. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?