SOV: Anton Siekel lett Chmelár utódja

A várakozásoknak megfelelően Anton Siekelt választották meg a Szlovák Olimpiai Bizottság (SOV) elnökévé, aki a 17 év után távozó František Chmelárt váltja a poszton.Pozsony.

A várakozásoknak megfelelően Anton Siekelt választották meg a Szlovák Olimpiai Bizottság (SOV) elnökévé, aki a 17 év után távozó František Chmelárt váltja a poszton.

Pozsony. Az SOV szombati tisztújító közgyűlésén a 47 éves Anton Siekel, az SOV alapítványának igazgatótanácsi elnöke már a titkos szavazás első fordulójában elnyerte a küldöttek szavazatainak többségét. A pozsonyi vállalkozó 88 voksot gyűjtött be, jócskán maga mögé utasítva a másik három jelöltet, Branislav Delej sportorvost (9 szavazat), Marian Majzlík iskolaigazgatót (6) és Milan Jagnešák korábbi bobost (5). Siekel, a Szlovák Cselgáncsszszövetség tiszteletbeli elnöke František Chmelárt váltja az SOV elnöki posztján, aki 1999 óta irányította a szervezetet, és már nem indult újra a választáson.

„Erősen kötelez ez az eredmény. Beigazolódott, hogy az utolsó hetekben, hónapokban folytatott kommunikációm reális volt. Az egész mozgalom részéről látom az együttműködési szándékot. Adottak a feltételek ahhoz, hogy elkezdhessük megnyitni a legnehezebb ránk váró témákat is – nyilatkozta Siekel. – Életemben először nem a magam nevében kellett döntenem, hanem mások bizalmát elnyernem. Nem volt egyszerű, annál jobban örülök az eredménynek.”

Az egyik leggazdagabb szlovákiai vállalkozóként számon tartott Siekel megerősítette, fizetését az SOV alapítványának fogja utalni, és nem akar személyi tisztogatásba kezdeni. „A sikertelen elnökjelöltekkel is sok közös témánk van. A célokban nem, csak a hozzá vezető út felvázolásában különböznek a nézeteink. Majzlík úr például az utánpótlás problémakörének kiváló szakértője, bűn lenne őt ignorálni – jegyezte meg Siekel. – A misszióm négy évre szól. Ha azonban nem fogom látni, hogy változtatni tudok dolgokon és nem leszek képes megtenni, amit ígértem, akkor nem fogok négy évet várni.”

Az SOV közgyűlése előtt az öt olimpián is a szlovák csapat vezető orvosaként dolgozó Delejt is esélyesnek tartották, aki nem is titkolta csalódottságát meglepően kevés szavazata miatt. „Nem vártam ekkora különbséget. Én egy alternatívát kínáltam, de Siekel úr elképzelései győztek. Meglepett, hogy az a jelölt, aki semmilyen programot nem készített, nem tartott sajtótájékoztatót, és csak a kötelező médiamegjelenéseket abszolválta, így meg tudta győzni a szavazókat. Újra már biztosan nem vágnék bele a jelöltségbe, csalódtam néhány emberben, aki mást mondott a szemembe, mint ahogyan szavazott” – füstölgött Delej. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?