Sikerre éhes drukkerek

Debrecen. A Debreceni VSC az idegenbeli 1:1 utáni 0:0-al jutott az UEFA Kupa 3. fordulójába a görög PAOK Szalonikivel szemben. A debreceni klub történetének legnagyobb nemzetközi sikere azt jelenti, hogy a Videoton 1984-1985-ös menetelése után ismét lesz magyar gárda a tavaszi folytatásban.

A litván Ekranas és a horvát Varteks Varazdin után a Debrecen a görög PAOK Szalonikit is kiütötte az UEFA Kupában, ami azt jelenti, hogy 18 év után ismét lesz magyar csapat tavasszal a kupaporondonTASR-felvétel „A sorsolásig nem érdekel, hogy ki lehet a következő ellenfelünk. Most is olyan csapatot búcsúztattunk, amelyet sokkal magasabban jegyeznek, hiszen a PAOK a kiemeltek között volt” – mondta a hajdúságiak válogatott középpályása, Böőr Zoltán, hozzátéve: pályafutása legnagyobb sikerének tartja a továbbjutást. A játékosok közül többen is kiemelték a hazai pályákon rég nem tapasztalt fantasztikus hangulatot. „Már a bemelegítés alatt elképesztő volt a szurkolók lelkesedése – dicsérte a lelkes drukkereket Éger László. – Ismét bebizonyosodott, hogy Magyarországon imádják a futballt. Már egy kis eredmény is hihetetlen lelkesedést vált ki, mindenki láthatta, hogy most mit jelentett a Görögországban elért döntetlenünk.” A drukkereket egy pillanatig sem zavarta, hogy inkább küzdelmet láthattak, hiszen a közel 7000 férőhelyes stadionban a harmadik fordulóba jutás volt a tét. „A játék minősége feledhető volt, de az eredmény még sokáig emlékezetes marad. Futballistáim talán tudat alatt is a védekezésre figyeltek, így nem volt sok helyzetünk – értékelt Szentes Lázár, a hazaiak vezetőedzője. – Szerettünk volna támadni, de nem nagyon tudtunk. Azonban ismét ki kell emelnem: kiváló ellenfelet búcsúztattunk, ez növeli a sikerünk értékét.”

Az UEFA Kupa 3. fordulójának sorsolása december 12-én lesz, s abban a játékosok egyetértettek, hogy sztárcsapattal szeretnének játszani. Szekeres angol ellenféllel találkozna, Szatmári pedig az FC Liverpoolt és az AS Romát említette. Égernek nincs egyértelmű favoritja, de szintén klasszis rivális ellen akar tavasszal bizonyítani.

A PAOK-ot irányító Angelosz Anasztasziadisz már nem álmodhat a következő körről, ez érthetően le is törte. „Nagyon szomorú vagyok, csak az első félórában nyújtottuk azt, amit vártam. Sajnos, nem éltünk a lehetőségeinkkel, s a szünet után már nem is tudtuk feltörni a hazaiak védekezését, a cseréink sem sikerültek.”

Legutóbb közel két évtizeddel ezelőtt fordult elő, hogy az UEFA Kupában magyar csapat túlélte az őszi szezont. Az 1984-1985-ös kiírásában a Videoton a döntőig menetelt.

UEFA KUPA

2. forduló, visszavágók: A Haifa–Valencia párharcot december 11-én pótolják. LEVSZKI–Slavia 0:0 – az első meccsen 2:2, továbbjutott a Levszki; GRODZISK–Man. City 0:0 – 1:1, DNYEPROPETROVSZK–Din. Zagreb 1:1 – 2:0; Torp. Moszkva–VILLAREAL 1:0 – 0:2; PARMA–Salzburg 5:0 – 4:0; TEPLICE–Feyenoord 1:1 – 2:0. BRÖNDBY–Schalke 2:1, 11-esekkel: 3:1, 1:2; Lens–GAZIANTEPSPOR 1:3 – 0:3; Dinamo Bucuresti–SZPARTAK MOSZKVA 3:1, 0:4; Crvena zvezda–ROSENBORG 0:1 – 0:0; Arisz Szaloniki–PERUGIA 1:1 – 0:2; Wisla Kraków–VALERENGEN 0:0, 11-esekkel- 3:4– 0:0; Molde–BENFICA 0:2 – 1:3; AUXERRE–Utrecht 4:0 – 0:0; NEWCASTLE–Basel 1:0 – 3:2; SOCHAUX–Dortmund 4:0 – 2:2; Hajduk Split–AS ROMA 1:1 – 0:1; Hearts–BORDEAUX 0:2 – 1:0; BARCELONA–Panioniosz 2:0 – 3:0; MALLORCA–FC Köbenhavn 1:1 – 2:1; LIVERPOOL–Steaua 1:0 – 1:1; Sporting Lisboa–GENCLERBIRLIGI 0:3 – 1:1. A 3. forduló sorsolását december 12-én tartják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?