Sérültek és felépülők

Egyre élesedik a harc a továbbjutást érő csoporthelyek megszerzéséért, így a szokásosnál is nagyobb jelentősége lehet egy-egy sérüléssel bajlódó játékos egészségi állapotának. Az alábbiakban megpróbáljuk röviden áttekinteni a sérültek és a felépülők aktuális listáját.
NESTÁNAK A TALPA FÁJ.

Egyre élesedik a harc a továbbjutást érő csoporthelyek megszerzéséért, így a szokásosnál is nagyobb jelentősége lehet egy-egy sérüléssel bajlódó játékos egészségi állapotának. Az alábbiakban megpróbáljuk röviden áttekinteni a sérültek és a felépülők aktuális listáját.

NESTÁNAK A TALPA FÁJ. Talpsérülés miatt kérdésessé vált Alessandro Nesta szereplése az olaszok sorsdöntő csütörtöki csoportmérkőzésén. „Mindent megteszünk azért, hogy a védő felépüljön a mexikóiak elleni találkozóra“ - mondta Andrea Ferretti csapatorvos. A Lazio játékosát a horvátok elleni meccs 24. percében Marco Materazzi váltotta. Nesta a lefújás után kiemelte: az angol Graham Poll játékvezető nem vette komolyan a sérülést. „Négyszer kértem arra, hogy állítsa meg a meccset, mert erős fájdalmaim vannak. Mintha meg sem hallott volna. Talán jelenetet kellett volna rendeznem?“ – mérgelődött Nesta.

AL-JABER VAKBÉLGYULLADÁSA. Az előző napi hírekkel ellentétben a szaúdi gárda csapatkapitánya, Sami al-Jaber az együttes utolsó csoportmeccsén sem léphet pályára, sőt, a Kamerun ellen megsérült Obaid al-Dosari sérülése is súlyosnak számít. Mindkét focistát meg kellett műteni, de míg Al-Jaber az operáció nyomán hamarosan ismét futballozhat, addig Al-Dosari több hónapos pihenőre kényszerül.

HARGREAVES HARCKÉPTELEN. Újabb sérült az angol együttesnél. Ezúttal Owen Hargreaves dőlt ki a sorból, aki az argentinok elleni találkozón kapott egy rúgást, ráadásul nem is az ellenféltől. „Blokkolni akartam Zanetti lövését, de közben Owen is jött hátra, és véletlenül rálépett a lábamra. Először azt gondoltam, hogy rövid kezelés után elmúlik a dolog, de továbbra is fájt a lábam, így le kellett jönnöm a pályáról. Nem tudom, hogy milyen súlyos a sérülés, remélem, már a Nigéria elleni meccsre felépülök“ – nyilatkozta a középpályás.

ZIDANE BEVETÉSRE KÉSZ. Immár végleges, hogy Zinedine Zidane pályára léphet a franciák utolsó csoportmeccsén a dánok ellen. A csapat orvosa, Jean-Marcel Ferret szerint a középpályás izomsérülése teljesen meggyógyult, és a játékos készen áll arra, hogy Roger Lemerre bevesse őt. Zidane szombattól végre együtt edzett társaival, és ugyanazt a munkát végezte el, mint a többiek. Ugyanakkor az orvos szerint azt nem lehet megjósolni, hogy a sérült izom miként fog reagálni a megterhelésre.

SZABAD DÁNOK. A dán szövetségi kapitány, Morten Olsen a Szenegál elleni meccset követően ismét adott egy szabadnapot futballistáinak. Ami a sérülteket illeti, Peter Madsen felépülőben, és a franciák ellen minden bizonnyal bevethető állapotban ül majd a kispadon.

PATRIK ANDERSSON ARGENTĺNA ELLEN SEM. A svéd együttes az utolsó csoportkörben igazi ki-ki meccset játszik majd az argentinokkal, és úgy nézett ki, hogy a csapatkapitány Patrik Andersson ezen a meccsen végre pályára léphet a háromkoronások színeiben. A skandinávok csapatorvosa szerint a középhátvéd csípősérülése nagyon szépen javul, de a legújabb hírek szerint mégsem lép pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?