Serena utolérheti Grafot

Párizs. Az idei eredmények a két világelső, Novak Djoko-vics és Serena Williams sikerét vetítik előre a vasár-nap kezdődő 115.

Párizs. Az idei eredmények a két világelső, Novak Djoko-vics és Serena Williams sikerét vetítik előre a vasár-nap kezdődő 115. francia nyílt teniszbajnokságon.

Djokovics tizenegy Grand Slam-trófeából álló gyűjteményéből már csak a Muskétások Kupája hiányzik, eddigi három döntőjéből kétszer Rafael Nadal, tavaly pedig meglepetésre a svájci Stan Wawrinka állította meg. A szerb teniszező a salakszezont gyengén kezdte, Monte-Carlóban címvédőként csak a második fordulóig jutott, ám utána Madridban diadalmaskodott, majd Rómában döntőt vívott. Bár a vörös borításon Djokovics korántsem sebezhetetlen, ám a jelenlegi helyzet szerint (Roger Federer sérülése még nem jött teljesen rendbe, ezért visszalépett) csak a 29. születésnapját Rómában bajnoki címmel megünneplő Andy Murray tudja őt igazán megszorítani. „Nem gondolom, hogy ez a vereség megviselt volna, nagy az önbizalmam a Roland Garros előtt” – nyilatkozta Djokovics.

A világranglistán második skót is egyre stabilabb salakon, az idei három nagy versenyen kétszer döntőt, egyszer elődöntőt játszott.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy milyen formában lép pályára Párizsban Rafael Nadal, aki rekordot jelentő kilenc alkalommal ünnepelhetett a Philippe Chatrier Stadionban. A spanyol salakkirály 71/2-es győzelmi mérleggel büszkélkedhet a Roland Garroson, s tavaly a negyeddöntőben kapott ki Djokovicstól. Idén Monte-Carlóban és Barcelonában is kilencedszer győzött, majd Madridban a négy között Murray, Rómában pedig a nyolc között Djokovics verte meg.

A nőknél idén is a világelső Serena Williams a legesélyesebb, aki tavaly kis híján megcsinálta a Grand Slamet, és a négy nagy torna közül csak a US Opent nem tudta megnyerni. A 34 esztendős amerikai csillag betegség miatt visszalépett a madridi viadaltól, és mindössze egy versenyen, Rómában indult salakon, igaz, azt meg is nyerte. Ha motivációja két héten át kitart, megszerezheti negyedik párizsi bajnoki címét, egyben 22. GS-serlegét. Ezzel utolérné az örökranglistán a legendás Steffi Grafot, és már csak a 24-et gyűjtött ausztrál Margaret Court előzné meg.

Címvédésében biztosan nem akadályozza meg a kétszeres párizsi bajnok Marija Sarapova, az orosz sztárnak ugyanis márciusban felfüggesztették a játékengedélyét, mivel bejelentette, hogy pozitív lett a doppingtesztje. Serena Williamsen kívül még a madridi bajnok román Simona Halep, a tavalyi WTA-világbajnokságon győztes, ranglista-2. lengyel Agnieszka Radwanska, valamint az Australian Open-címvédő német Angelique Kerber juthat messzire.

A torna összdíjazása 32 millió euró, a finálé győztesei kerek kétmilliót, a vesztesek egymilliót kapnak.

(MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?