„Senki nem lógott ki a mezőnyből”

Radványi Miklós a DAC edzőjeként közönségkedvenc lett, az elmúlt szezonban a cseh másodosztályú Frýdek-Místek együttesét irányította.

Radványi Miklós a DAC edzőjeként közönségkedvenc lett, az elmúlt szezonban a cseh másodosztályú Frýdek-Místek együttesét irányította. Az új idényt már a Spartak Myjava kispadján kezdte – számára a magyar–portugál találkozó emelkedett ki az Eb eddigi kínálatából.

Bevált-e a létszámbővítés?

Egyértelműen igen. Az úgymond kiscsapatok megmutatták, hogy tudnak futballozni, és helyük van az Eb-n. Egyetlen válogatott sem lógott ki a mezőnyből.

Melyik volt eddig a legjobb meccs?

A hat gólt és remek támadófocit hozó magyar–portugál (3:3) csoportmérkőzés.

Ki az Eb felfedezettje?

Antoine Griezmannt már ismertük az Atlético Madridból, de ezen is túltett azzal, amit eddig az Eb-n művelt. Nagy Ádám remek játékával hívta fel a magára figyelmet, nem csoda, hogy neves klubok akarják szerződtetni, csakúgy, mint Ondrej Dudát.

Ki az Eb legjobb edzője?

Az, akinek a csapata megnyeri a kontinensviadalt! De félre a tréfával, szerintem Bernd Storck. A magyarok német kapitánya taktikailag és erőnlétileg is remekül felkészítette védenceit, s a cserékkel jól nyúlt bele a meccsekbe.

Mit emelne ki a magyar és a szlovák válogatott szereplése kapcsán?

Mindkét válogatott a nyolcaddöntőbe jutással teljesítette az elvárásokat, de én többet vártam a szlovákoktól. Elmaradt a sziporkázás, eléggé izzadságszagú volt a teljesítményük, csak az oroszok elleni meccs első félidejében fociztak jól. Az angolok ellen végig védekeztek, s úgy tűnt, mintha a németek elleni összecsapást előre feladták volna. Edzőként érthetetlen volt Ján Kozák néhány cseréje, például, amikor Rooneyék ellen három középhátvédet küldött be. A magyar válogatott viszont kellemesen meglepett, remekül futballozott a taktikailag kiválóan felkészített együttes, amely igazi csapatmunkát mutatott be. Geráék sokkal éhesebbek voltak a sikerre, mint Hamšíkék. Nagyon kellett már ez a siker a magyar labdarúgásnak.

Ön szerint az a négy csapat került a legjobb négy közé, amelyik a legjobban megérdemelte?

Biztosan megérdemelték, ha eljutottak az elődöntőig. Az viszont paradox helyzet, hogy a portugáloknak négy döntetlen és egy hosszabbításban elért győzelem is elég volt a legjobb négy közé kerüléshez, míg az Eb-n jó teljesítményt nyújtó olaszok, a belgák és a horvátok már csak otthonról figyelhetik a kontinenstorna záró meccseit. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?