Se védelem, se támadósor

Fekete pontot osztunk a magyar csapatnak, amely csúnyán kikapott Moldovától. A helyzet azonban ennek ellenére sem reménytelen.
Jól kezdte a meccset a magyar csapat Kisinyovban, ám annál rosszabbul folytatta.

Fekete pontot osztunk a magyar csapatnak, amely csúnyán kikapott Moldovától. A helyzet azonban ennek ellenére sem reménytelen.

Jól kezdte a meccset a magyar csapat Kisinyovban, ám annál rosszabbul folytatta. Priskin fejesénél Namaszco kapus bravúrral védett, néhány perccel később azonban már Bugajev szédítette meg Csizmadiát és Vaskót, hogy aztán a kába Fülöp szeme közé vágja a labdát. Az első félidőben kritikán aluli színvonalon focizó válogatottunkat még Joszan is szomorította egy szépségdíjas góllal. A második félidőben a helyzeteink sorban kimaradtak, Priskinék naggyá tették Namaszcót. A slusszpoénnak Alekszejev örülhetett: harmatos lövésénél Fülöp egy matuzsálemet idézve hajolt le a labdáért. Mire földet ért, a moldávok már a szögletzászlónál ünnepelték a 3:0-át.

Várhidi mester elsősorban a Vass–Juhász tengely hiányával magyarázta a kudarcot. Tény, ami tény: hozzájuk hasonló képességű labdaszerző és belső hátvéd nincs a keretben. A nagyobb probléma mégis az, hogy a moldávok ellen az összes támadó szellemű, kreatív játékosunk csődöt mondott: Hajnal pontatlan, Gera körülményes volt, Dzsudzsák pedig mintha a pályán sem lett volna. A látottak alapján a háromgólos vereség talán túlzott, de ezért a produkcióért nem járt pont a magyar csapatnak. Csak egy, de az fekete.

Figyelmeztető tény, hogy Várhidi Péter fiai eddig négyszer léptek pályára idegenben tétmeccsen. Az eredmények: Görögország 0:2, Norvégia 0:4, Törökország 0:3, Moldova 0:3, azaz összesen négy meccs, négy vereség, 0:12-es gólarány. Ezen a tendencián változtatni kell – a rutintalanság minderre egy év múlva magyarázatnak már kevés lesz, a számsor viszont már most is kínos.

A magyar válogatott a vereséggel a csoport 6. helyére esett vissza, azonban egy görögök elleni hazai döntetlennel (kalkulálva a bosnyákok várható isztambuli vereségével) Geráék a negyedik helyre „repülnének”, így a magyar csapat az 1992-es sorozat óta ötödször végezne ezen a helyen. Ahhoz azonban, hogy a magyar válogatott a vb-selejtezők sorsolása előtt elcsípje az értékes harmadik kalapbeli pozíciót, szerdán győznünk kéne Görögország ellen. Várhidi Péter ezt ígéri, reméljük, a jövőbe lát.

Moldova–Magyarország 3:0 (2:0)

Góllövők: Bugajov (13.), Joszan (22.), Alekszejev (86.). Sárga lap: Joszan, Epureanu, ill. Gera, Fülöp. Játékvezető: Královec (cseh), 3000 néző. MOLDOVA: Szt. Namasco–Epureanu, Lascencov, Rebeja, Cebotari (49. Bulgaru)–Kalinkov (64. Alekszejev), Sze. Namasco, Zmeu, Joszan–Bordian, Bugajov. MAGYARORSZÁG: Fülöp–Szélesi, Csizmadia, Vaskó, Vanczák–Vadócz (39. Balogh), Tőzsér (39. Buzsáky)–Gera, Hajnal, Dzsudzsák (71. Feczesin)–Priskin.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?