Saját szurkolói tettek keresztbe a horvát csapatnak

Kétgólos vezetést herdáltak el a horvátok a csehek elleni mérkőzésen (2:2), részben a saját szurkolóiknak is köszönhetően, akik petárdát dobtak a pályára.

Kétgólos vezetést herdáltak el a horvátok a csehek elleni mérkőzésen (2:2), részben a saját szurkolóiknak is köszönhetően, akik petárdát dobtak a pályára. Az UEFA fegyelmi eljárást indított az ügyben.

A Nizzában rendezett találkozón 2:1-es horvát vezetésnél néhány horvát szurkoló összeverekedett, illetve petárdákat dobált a pályára. A játékvezető az incidens miatt tíz percet hosszabbított, és a csehek ez idő alatt egyenlíteni tudtak egy kezezés miatt megítélt büntetőből.

Ante Cacic horvát szövetségi kapitány a randalírozókat „sportterroristáknak” nevezte, akik „nem érdemlik meg, hogy a lelátókon ülhessenek”. Cacic szerint a horvát csapat a mérkőzésen az egyik legjobb játékát nyújtotta. és meggyőződése, hogy a játékmegszakítás törte meg a csapat koncentrációját. Bár a szurkolók viselkedése miatt a második horvát gólt jegyző Ivan Rakitic is elnézést kért, az UEFA nem sokkal a lefújás után bejelentette, hogy a rendbontást fegyelmi eljárás keretében fogja kivizsgálni.

Az eset érdekessége, hogy a Horvát Labdarúgó-szövetség (HNS) előzőleg figyelmeztette az UEFA-t és a francia rendőrséget, hogy a horvát szurkolók a mérkőzés megzavarására készülnek, még azt is tudták, hogy ezt a 85. percben tervezik. A horvát szövetség is elnézést kért, egyúttal élesen bírálta az otthoni hatóságokat, melyek szerintük nem sokat tettek a futballhuliganizmus felszámolásáért.

A balhét kirobbantó szurkolók szerint az akció csak tiltakozás volt a szövetségen belül uralkodó bundázás és korrupció ellen. Azt állítják, hogy a nagyközönség figyelmét akarták felhívni az ország problémáira.

A horvátok meccsein már a 2012-es Eb-n is történtek hasonló incidensek, a mostani torna selejtezőjében pedig egy pontot levontak tőlük, mert az olaszok elleni zárt kapus meccs előtt egy horogkeresztet rajzoltak a spliti stadion gyepszőnyegére. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?