RÖVIDEN

Sikeres orosz rakétateszt
Moszkva. Sikeres gyakorlatot hajtott végre csütörtökön Oroszország egy Topol RSZ-12M interkontinentális, ballisztikus rakétával.

Sikeres orosz rakétateszt

Moszkva. Sikeres gyakorlatot hajtott végre csütörtökön Oroszország egy Topol RSZ-12M interkontinentális, ballisztikus rakétával. A NATO-kódjel szerinti SS-25-ös szilárd hajtóanyagú, három fokozatú, nukleáris robbanófej célba juttatására alkalmas, tízezer kilométer maximális hatótávolságú rakétát egy törzsvezetési gyakorlat keretében, mozgatható kilövőállásról indították a pleszecki kísérleti űrrepülőtérről. Az orosz rakétacsapatok bejelentése szerint a rakéta a tervezett pontossággal talált célba a Kamcsatka-félszigeten. (MTI)

Szavazási csalás Lengyelországban

Varsó. A lengyel kormánykoalíció vezető ereje, a Baloldali Demokratikus Szövetség kizárta soraiból négy parlamenti képviselőjét a szerdai alsóházi szavazásokon elkövetett csalás miatt. A jegyzőkönyvek vizsgálata után bebizonyosodott, hogy két baloldali képviselő a szerdai ülésen nem volt jelen, ennek ellenére többször is „szavaztak”. Két képviselőtársuk beismerte, hogy ők voksoltak a hiányzó honatyák nevében. Mind a négyüket kizárták a kormánypárt frakciójából. (MTI)

Felrobbant egy tölténygyár

Párizs. Nagy erejű robbanás történt tegnap reggel egy észak-franciaországi vegyi üzem tölténygyártó műhelyében. A robbanás nyomán tűz keletkezett, három munkás a helyszínen életét vesztette, egy negyediket eltűntnek nyilvánítottak. A Billy-Berclau település közelében lévő Nitrochimie vegyi üzemben bekövetkezett detonáció robaját több kilométeres távolságban lehetett hallani. (MTI)

Árvíz pusztít Afganisztánban

Kabul. Legalább 14 ember meghalt, több száz ház pedig tönkrement az Afganisztánban pusztító heves árvizek következtében. Az északkeleti Kunduz tartományban okozták a legsúlyosabb áradásokat a heves esőzések. Ebben a térségben mintegy 2000 ember vált hajléktalanná. (MTI)

Pim Fortuyn gyilkosának pere

Amszterdam. Tegnap állt a holland bíróság elé az a férfi, aki tavaly májusban – néhány héttel a választások előtt – meggyilkolta Pim Fortuynt, a holland jobboldali populista Pym Fortuyn Listája nevű politikai tömörülés vezetőjét. A 33 éves Volkert Van der Graaf állatvédő aktivista azzal indokolta tettét, hogy veszélyesnek tartotta Fortuyn szélsőjobboldali nézeteit. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?