Rossi színházra is számít

Az elődöntő a tét ma délután (17.00) Nagyszombatban, ahol a labdarúgó Slovnaft Cup negyeddöntőjében a hazai Spartak a DAC-ot fogadja. Túlfűtött rangadó várható.A bajnokságban mind a két csapat kiváló formában van, a Spartak vezeti a tabellát, a DAC a második helyen áll.

Az elődöntő a tét ma délután (17.00) Nagyszombatban, ahol a labdarúgó Slovnaft Cup negyeddöntőjében a hazai Spartak a DAC-ot fogadja. Túlfűtött rangadó várható.

A bajnokságban mind a két csapat kiváló formában van, a Spartak vezeti a tabellát, a DAC a második helyen áll. A nagyszombatiak hat, a dunaszerdahelyiek tíz bajnoki óta veretlenek, tavasszal mind a két csapat háromszor nyert és egyszer remizett, a sárga-kékek ebben az évben még gólt sem kaptak. Ma délután azonban csak egyikük örülhet.

A nagyszombatiaknak extra motivációt adhat, hogy a kupadöntőt május 1-jén éppen Nagyszombatban rendezik, de a DAC is szeretne a lehető legmesszebb jutni a kupában.

Az idei bajnokságban a két gárda egymás elleni meccsein Nagyszombatban 2:0-s hazai siker született, tíz napja pedig Dunaszerdahelyen kiegyenlített taktikai csatában 0:0-t játszottak a csapatok.

A DAC-ot irányító Marco Rossi tisztában van vele, csapatának nagyon nehéz dolga lesz az Anton Malatinský-stadionban. „A nagyszombatiak otthonában játszunk, ezt már ősszel megtapasztalhattuk, tudjuk, mire számíthatunk. Mindaz a színház, amit a kispad csinál, az egész közeg, a bíróval együtt, nagyon nehézzé teheti számunkra a meccset” – mondta nyíltan Rossi.

Az olasz szakvezetőt felháborította, hogyan viselkedett a nagyszombatiak edzője, Nestor El Maestro a MOL Arénában. „Engem a futballszövetség 400 euróra büntetett a Senica elleni meccsen tanúsított magatartásom miatt. Rendben, de akkor El Maestrót legalább 4000 euróra meg kellene büntetni!” – háborgott Rossi. A Spartak trénere tényleg minősíthetetlenül viselkedett Dunaszerdahelyen, folyamatosan provokálta a hazai kispadot, néha körbe-körbe forogva tiltakozott a bíró ítéletei ellen. „El Maestro, tudja, mit jelent ez spanyolul? A tanár! – mondta indulatosan Rossi, utalva arra, hogy El Maestro nem éppen példakép módjára nyilvánult meg a dunaszerdahelyi meccsen. – Én sosem vennék fel ilyen nevet, én csak Marco Rossi vagyok, ugyan kinek taníthatnék meg bármit is? De a nagyszombatiak tudják, mit engedhetnek meg maguknak, ebben is nagyon jók… Természetesen a pályán is azok, nagyszerű egyéni képességű játékosaik vannak, és rendkívül szervezett a csapatuk, nem véletlenül vezetik a bajnokságot.”

A kupában eddig nyolcszor találkoztak a nagyszombatiak és a dunaszerdahelyiek, ötször a Spartak, háromszor a DAC jutott tovább. Legutóbb éppen tavaly, amikor a nyolcaddöntőben Sarr góljával hazai pályán nyertek a sárga-kékek. A negyeddöntőben eddig kétszer futott össze a két csapat. Az 1989/90-es idényben Lenhert góljával a nagyszombatiak nyertek, az 1993/ 94-es szezonban viszont a sárga-kékek nyerni tudtak Nagyszombatban, Diňa kétszer volt eredményes, a hazaiaknál M. Malatinský talált be.

Ha ma a rendes játékidő nem hoz döntést, nincs hosszabbítás, azonnal tizenegyesek jönnek, és a győztes bejut a négy közé. Az elődöntő már oda-visszavágós rendszerben zajlik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?