Robogott a Federer-expressz

Sanghaj. Az első helyen kiemelt, címvédő Roger Federer nyerte a férfi teniszezők 4,45 millió dollár összdíjazású Mesterek Kupáját, miután a döntőben legyőzte a spanyol David Ferrert. A svájci világelső korábban háromszor (2003, 2004, 2006) volt tornagyőztes.

Sanghajban negyedszer örült mesteri diadalának a svájci kiválóságSITA/AP-felvételA Sanghajban gyengén kezdő Roger Federer a fináléban egy pillanatig sem adott esélyt az eddig remeklő riválisának és három sima játszmában nyert. A negyedik Mesterek Kupája-diadalát arató Roger Federernek ez volt pályafutása 53. tornaelsősége. Federer ezzel megvédte címét, eddig hatszor indult a Masters Cupon, és négyszer révbe ért, csupán kétszer fordult elő, hogy nem tudta elhódítani ezt a trófeát.

Nyílt sisakos küzdelemmel kezdődött a csata, az első gémben millimétereken múlt, hogy nem jutott brékelőnyhöz a svájci világelső. A folytatásban aztán Ferrer eljutott viszont a bréklabdáig. Federer remek röptejátékával kivédte ezt, majd támadásba lendült, amelynek lendülete Ferrer második adogatásának elnyeréséig kitartott.

Csak ezután kezdett azonban beindulni a Federer-expressz, s Ferrer lassan, de biztosan kénytelen volt beletörődni, hogy epizódszerepet kap az első szettben. A hihetetlenül hatékony első szervával operáló svájci esélyt sem adott arra ellenfelének, hogy lépést tartson. Második bréklabdája során például egyetlen poént sem engedélyezett a spanyolnak. Nem is meglepő, hogy sima 6:2-es eredményt hozott az első játszma. Ennél azonban több aggodalomra adhatott okot a Ferrer-szurkolóknak a játék képe.

A második szettben már valamivel jobban tartotta a lépést David Ferrer, de ehhez is minden koncentrációjára szüksége volt. Andy Roddick elleni formájából is csak ímmel-ámmal villantott fel az ibériai, s 3:3 után beadta a derekát. A játszma során először elveszítette adogatójátékát. 5:3-as állás után aztán szemet gyönyörködtető játékot láthatott a közönség: káprázatos labdamenetek után azonban természetesen megint a spanyol húzta a rövidebbet.

A harmadik játszma már valóságos jutalomjáték volt a svájcinak, a hitetlenné váló Ferrer nem tudott igazi ellenállást tanúsítani az utolsó szettben (sem). (ns, mti)

SANGHAJI KRÓNIKA

Egyes

DÖNTŐ: Federer (svájci, 1.)–Ferrer (spanyol, 6.) 6:2, 6:3, 6:2.

ELŐDÖNTŐ: Ferrer–Roddick (amerikai, 5.) 6:1, 6:3; Federer–Nadal (spanyol, 2.) 6:4, 6:1.

CSOPORTMECCSEK, 3. forduló, vörös csoport: Davigyenko (orosz, 4.)–Gonzalez (chilei, 7.) 6:4, 6:3; Federer–Roddick 6:4, 6:2. A végeredmény: 1. Federer 2 győzelem/1 vereség (5:2-es játszmaarány), 2. Roddick 2/1 (4:3), 3. Davigyenko 1/2 (3:4), 4. Gonzalez 1/2 (2:5).

Páros

DÖNTŐ: Knowles, Nestor (bahamai, kanadai, 1.)–Aspelin, Knowle (svéd, osztrák, 3.) 6:2, 6:3.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?