Ráijesztett az MTK-ra a sereghajtó

A házigazda Győr több mint egy félidőn át emberhátrányban játszva három gólt is tudott rúgni a vendég Újpestnek, így végül 4:2-re legyőzte a fővárosi csapatot a Soproni Liga 13. fordulójában. A Paks kétgólos hátrányból mentett pontot hazai pályán a Diósgyőr ellen, míg az MTK hajrában lőtt góljainak köszönhetően tudott nyerni a Tatabánya vendégeként.

Pusztai (balra) lövése még a REAC vezetését jelentette, utána azonban fordult a kockaPusztai (balra) lövése még a REAC vezetését jelentette, utána azonban fordult a kocka A Rába-parti stadionban kiegyenlített első félidőt produkáltak a csapatok, amelyben két bombagól is született. A győriek szereztek vezetést még a játékrész elején, aztán sikerült az Újpestnek egyenlítenie. A hajrában Nikolovot utánrúgásért kiállította Arany játékvezető. A folytatásban ismét előnyhöz jutott a hazai csapat, az Újpest megint válaszolt, de az emberhátrányban futballozó Győr nem adta fel, és újabb gólokat lőtt. Izgalmas, változatos mérkőzésen a zöld-fehérek remekül használták ki gólhelyzeteiket, így sikerült megszerezniük a három pontot

Tatabányán az első játékrészben a kapuk keveset forogtak veszélyben, az MTK egy szép tá-madás végén szerzett vezetést. Szünet után némileg váratlanul egyenlített a Tatabánya. Ez meg is zavarta a vendégeket, akik végül csak a hajrában tudtak a hazaiak fölé kerekedni.

A Paks–DVTK meccsen mindkét csapat alaposan felkészült a másikból, a zárt védelmek mellett ritkán alakultak ki helyzetek. Egészen a hajráig úgy tűnt, gól nélkül ér véget a félidő, ám egy tért ölelő átadással Simon kilépett, még arra is maradt ereje, hogy elfektesse az őt üldöző Zováthot, majd Kovács kapus mellett vezetéshez juttatta a látogatókat. Térfélcsere uán fokozta a tempót a Paks, percekre beszorította a Diósgyőrt, mégis a rivális duplázta meg előnyét. Úgy tűnt, a vendégek el is viszik a három pontot, ám Tököli szépítése visszahozta a paksi reményt. A hajrára új lendületet kapott a hazai gárda, amely a látottak alapján megérdemelte az egyik pontot.

Rákospalotán az első játékrészben inkább a küzdelem dominált, így a félidei döntetlen állás igazságos volt. Fordulás után a zalaegerszegiek fölénybe kerültek és csak azért nem nyertek nagyobb különbséggel, mert a hazaiaknál Szántai kapus bravúrosan védett.

A soproni első félidő méltó volt a két, kiesés ellen küzdő csapathoz: alacsony színvonalú, sok hibával tarkított, lagymatag, helyzet nélküli játékot láthattak a nézők. A második játékrész elején aztán kissé nagyobb sebességre kapcsolt a Sopron, fölényben játszott, de kisvártatva a siófokiak kapusával összecsúszó Belics megkapta a második sárga lapját és a kiállítás sorsára jutott. A Siófok emberelőnyben sem erőltette túlzottan a támadójátékot, a házigazdáknak akadtak nagyobb helyzeteik, s bár a hajrában a vendégek játszottak mezőnyfölényben, az eredmény nem változott

Az első félidőben egyértelműen a Vasas akarata érvényesült. Noha nagyon alacsony színvonalú volt a mérkőzés, az angyalföldiek így is több ízben vezetést szerezhettek volna, ha Tóth Iván nem véd bravúrosan. A második félidőre más felfogásban játszó Honvéd futott ki, állandó nyomás alatt tartotta a Vasas kapuját és alig hat perc elteltével már vezetett is. A játék képe ezt követően sem változott, így a vendégek kétgólos győzelme jobb második félidei teljesítményüknek köszönhetően megérdemelt. (o-o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?