Radványi első myjavai tétmeccse

A pozsonyi Slovan kedd este 0:0-s döntetlent ért el az albán Partizani Tirana ellen a labdarúgó EL-selejtező első meccsén.

A pozsonyi Slovan kedd este 0:0-s döntetlent ért el az albán Partizani Tirana ellen a labdarúgó EL-selejtező első meccsén. Két másik szlovák és három magyar csapatra ma vár az odavágó.

Saláta bírta a strapát

A Slovan az első félidei tömény unalom után a második 45 percben már helyzeteket is kialakított a Partizani Tirana otthonában, de gólt nem tudott szerezni. „A 0:0 ellenére egyértelműen jobbak voltunk. Ellenfelünk azt játszotta, amit vártunk, kontrákban és magas védőik miatt a beívelésekben bíztak. Kár, hogy mi sem rúgtunk gólt – mondta klubja honlapjának Saláta Kornél, aki 48 órával a meccs előtt még Franciaországban lépett pályára szlovák színekben az Eb-nyolcaddöntőn. – Fárasztó volt az éjjeli út, de két napom volt, hogy kialudjam magam. Teljes meccset legutóbb egy hónapja, Grúzia ellen játszottam, így a meccshiányt éreztem, de fizikailag rendben vagyok.”

Történelmi párharc

A másik két szlovák csapat közül először (17.00) a Myjava lép pályára az osztrák Admira ellen (a stadion rekonstrukciója miatt a meccset St. Pöltenben játsszák). A mindössze 200 km-es távolságot kihasználva szurkolói buszt is indít a klub, amely speciális pólókat is gyártatott a drukkereknek a történelmi első európai kupamérkőzés alkalmából. „Játékosként és edzőként nyolc évet töltöttem Ausztriában, ismerem a mentalitásukat. Az osztrákok tisztességes, rakkolós focit játszanak. A továbbjutási esélyek 50–50%-osak, a kupamatematika miatt gólt kéne rúgnunk az első meccsen” – mondta a Spartak felvezető sajtótájékoztatóján Radványi Miklós, a Myjava vezetőedzője.

Drukkerek nélkül

A nagyszombati Spartak a könnyebb ellenfélnek ígérkező máltai Hibernians ellen próbál meg előnyt kiharcolni hazai pályán. A piros-feketék azonban nem támaszkodhatnak drukkereikre, az UEFA büntetése miatt zárt kapuk mögött rendezik a találkozót (amelyet a klub YouTube-oldala közvetít). „A máltaiakat szerettük volna kapni, két éve itthon 5:0-ra vertük őket” – jegyezte meg Miroslav Karhan edző, aki néhány nappal a meccs előtt veszítette el két ászát, Depetris nem hosszabbított szerződést, Jež pedig egészségi gondjai miatt befejezte az aktív játékot.

MTK: megoldandó feladat

A magyar gárdák közül az MTK kirándul a legnagyobbat, a kék-fehérek a kazah Aktobe otthonában lépnek pályára. Az FK Aktobe a legutóbbi bajnokság 3. helyén végzett, jelenleg csupán 8. a most is zajló pontvadászatban. A kazah együttes nincs a legjobb formában, legutóbbi öt mérkőzésén csupán egyetlen pontot szerzett. „Sportemberek vagyunk, adott a feladat, amit meg kell oldanunk. Kedden kezdtük csak a munkát a csapattal, nem panaszkodunk, oda kell menni, és le kell győzni őket” – szögezte le Teodoru Vaszilisz, az MTK mestere.

Többgólos sikerben bízva

A Videoton komoly erősítéssel készült a moldovai Zaria Balti elleni meccsre, Danko Lazovics személyében 47-szeres szerb válogatott támadót igazolt a székesfehérvári klub. A Vidi a felcsúti Puskás Arénában fogadja ellenfelét. „Mindenképpen meg akarjuk nyerni a meccset, főként, hogy a hazai pálya egyértelműen nekünk adhat pluszt. Nagyon fontos, hogy jól kezdjünk, nyerjünk, és hogy előnnyel tudjunk elutazni a visszavágóra. Arra készülünk, hogy domináljunk a mérkőzésen, és gólt, gólokat szerezzünk. Többgólos sikert lenne jó elérni itthon, hiszen ha az első meccset meg tudjuk nyerni, akkor az adhat a visszavágóra egy olyan nyugodtságot, ami döntő lehet idegenben” – nyilatkozta a vidi.hu-nak Gémesi Krisztián középpályás.

DVSC: Tommasi ellen

Hasonló eredményt vár a közvélemény a debreceniektől is, noha a Loki idegenben kezdi a San Marinó-i La Fiorita elleni párharcot. „Ellenfelünk keretében főleg olasz és hazai játékosok találhatók. Damiano Tommasi személyében egy korábbi olasz válogatott is erősíti a csapatot. Ugyan már 42 éves, de bizonyára sokat tud még segíteni csapatának – fogalmazott a Loki honlapján Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. – Próbálják játszani a futballt, az olasz csapatokra jellemző taktikát alkalmaznak, vagyis szervezetten védekeznek, és abból próbálnak kontrákat indítani, ezért mindig résen kell lennünk. Döntő lesz, hogy labdaszerzés után milyen gyorsan tudunk a kapujuk elé érni.” (TASR, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?