Quaresma „aranygólja”

A futball-Eb egyik legjobb meccsét ígérte a horvát–por- tugál nyolcaddöntő, aztán az egyik legrosszabb lett belőle.

A futball-Eb egyik legjobb meccsét ígérte a horvát–por- tugál nyolcaddöntő, aztán az egyik legrosszabb lett belőle. Az igazi foci csak 110 perc után jött, a horvátok eldönthették volna, mégis Portugália jutott tovább Quaresma góljával.

A rendes játékidő taktikai csatát hozott, az első félidőben a horvátok háromszor, a portugálok egyszer lőttek (azt nem írhatjuk, hogy kapura, mert az egész meccsen összesen két kapura tartó lövés volt, már a végjátékban), a másodikban a horvátok ötször, a portugálok kétszer. A tűzijáték a hosszabbításban jött, akkor a horvátok kilenc lövéssel próbálkoztak, de egyik sem találta el a kaput – Perisic fejese a kapufáról jött ki, ez pedig a hivatalos statisztikákban nem számít kapura tartó lövésnek.

Rögtön az ellentámadásból azonban gólt szereztek a portugálok: Cristiano Ronaldo ziccerét Subasic még egy elképesztő mozdulattal védte (1. számú kapura tartó lövés a meccsen, a 116. percben), ám az érkező Quaresmával szemben már tehetetlen volt (2. számú kapura tartó lövés).

A horvátok összeroskadtak, a portugálok ünnepeltek – bejutottak a nyolc közé, ahol a lengyelekkel találkoznak.

„Kulcsfontosságú volt, hogy jól tudtunk védekezni, nem kaptunk gólt, és a megfelelő pillanatban támadtunk. Ez egy erős horvát csapat, nagyszerű játékosokkal, az nem kérdés. Nekünk azonban minden sikerült ebben a 120 percben” – nyilatkozta Ricardo Quaresma, aki a harmadik olyan portugál játékos, aki csereként beállva már kétszer is betalált a nemzeti csapatban.

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya elismerte, néha a cél szentesíti az eszközt: „Jó lett volna szépen futballozni, de általában nem így nyerik meg a nagy tornákat. Mindkét csapat úgy gondolkodott, hogy ez a meccs kulcsfontosságú a döntőig vezető úton, és a szerencse a mi oldalunkon állt, mert megdolgoztunk érte.”

A horvátokat irányító Ante Cacic szerint minden tökéletes volt… „Addig, amíg nem kaptunk gólt. Ahogy vártuk, a portugálok kontrákra játszottak, és mi ezt az ellenőrzésünk alatt is tartottuk, kivéve a legutolsó helyzetet. Sokszor megtörténik, hogy a jobb csapat veszít, most is ez történt” – fogalmazott a szakvezető.

A horvátok közül sokan sírtak a pályán, a Real Madridban játszó Luka Modricot portugál klubtársai, Pepe és Cristiano Ronaldo vigasztalták. A horvátok azonban vigasztalhatatlanok voltak, több vélemény szerint egy nagy generáció utolsó esélye úszott el ezzel. „Sose láttam még ennyi könnyet az öltözőben. A jobb csapat mehet haza…” – nyilatkozta a csalódott Ivan Rakitic. (uefa.com)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?