Pont(ok)ért utazik a DAC

<p>A DAC futballcsapata ma este (19.30) a Dubnica otthonában vendégszerepel a Corgoň Liga hetedik fordulójában. Bizakodnak a sárga-kékek, hogy zsinórban harmadszor is pontot vagy pontokat szereznek (Trnava 1:1, Prešov 2:1).</p>

Annál is inkább, mert általában jó eredményeket érnek el Máriatölgyesen.

A tegnap délutáni gyakorlást követően ezúttal sem vonultak edzőtáborba a dunaszerdahelyiek. „Mindössze egy alkalommal, 2009 májusában, még a horvát Zlatko Kranjcar szakvezetése idején utaztunk el egy nappal a meccs előtt Dubnicára, ahol 3:0-ra kikaptunk. Amióta csak az összecsapás délelőttjén van a gyülekező, még nem szenvedtünk tőlük vereséget. De nem csak emiatt döntöttem így, hiszen nem kell nagy távolságot megtennünk” – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője.

Megtudtuk, hogy a hétköznapi tréningeken Helísek és Konečný megsérült, a kulcsemberek szereplésükről röviddel a mérkőzés előtt dönt a csapat orvosa. Obert viszont felépült, és várhatóan a védelem jobb oldalán kap helyet a kezdőben.

„Alaposan feltérképeztük a máriatölgyesieket, akiknek a hátvédsora rendkívül fiatal, 18 és 21 év közötti játékosokból áll. A hazaiaknak egyáltalán nincs ínyére, hogy két erőszakos támadóval, Harsányival és Filóval rendelkezünk. Bízom benne, hogy csatáraink betalálnak. A máriatölgyesi származású Filóra már nagyon ráférne, hogy végre gólt lőjön. Remélem, nem lesz túlmotivált – szögezte le a csallóköziek mestere, aki elárulta, hogy ezúttal sem fognak zártan védekezni. – Az nem a mi stílusunk, hogy beállunk a kapunk elé, aztán lesz, ami lesz. Ismét tetszetős szélsőjátékkal akarunk sikeresek lenni, de nem lesz könnyű dolgunk, mert a vendéglátóknak gyors és hajtós együttese van. Bízom benne, hogy nem jövünk haza üres kézzel. Természetesen annak örülnék a legjobban, ha megismételnénk az egy esztendővel ezelőtti teljesítményünket, amikor 3:1-re győztünk” – fejezte be Radványi Miklós.

A Dubnica eddig kétszer játszott otthon, 1:0-ra legyőzte a rózsahegyi csapatot, majd négygólos vereséget szenvedett a nagyszombati Spartaktól. „Ha fel akarunk zárkózni a középmezőnyhöz, mindenképpen nyernünk kell” – nyilatkozta Peter Gergely, az MFK trénere a klub hivatalos honlapján.

A DAC 2008-től négyszer játszott Máriatölgyesen, egyszer nyert (3:1), kétszer döntetlenezett (2:2, 1:1), egy alkalommal pedig kikapott (0:3).

A csallóközi vendégcsapat a nagyszombati bojkott után ezúttal már újra számíthat szurkolótáboruk hathatós támogatására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?