Pintér és Sousa is bizakodik

<p>Harminc év után szerepelhet újra a legrangosabb európai kupasorozatban a Győri ETO futballcsapata, amely ma este (20.30) a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén az izraeli Maccabi Tel-Aviv együttesét fogadja.</p>

MTI-ELŐZETES

A Rába-parti alakulat legutóbb 1983-ban szerepelt a sorozat jogelődjében, a BEK-ben, akkor az első fordulóban kettős győzelemmel lépett túl az izlandi Vikingur együttesén, a következő körben azonban a szovjet bajnok Dinamo Minszk búcsúztatása már nem sikerült.

„Az ETO mindig, minden mérkőzésen győzni akar, így lesz a Maccabi Tel-Aviv ellen is” – fogalmazott Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője, aki a találkozón nem ülhet majd le a kispadra, ugyanis három évvel ezelőtt (a gárda legutóbbi európai kupaszereplése alkalmával) a Dinamo Zagreb elleni Európa Liga-mérkőzésen összekülönbözött a játékvezetővel, amiért két mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A hazaiak vezetőedzője hozzátette, hogy a szombaton a Debrecen 3:0-s legyőzésével elért Szuperkupa-siker növelte együttese önbizalmát. „Bízom a csapatban, az elvégzett munkában, a segítőmben, Farkas Józsefben, hogy így közösen meg tudjuk oldani ezt a helyzetet. Olyan eredményt akarunk elérni, hogy azzal továbbjussunk az első körből. Remélem, hogy velünk együtt a Honvédnak és a Debrecennek is sikerül a továbbjutás, mert az nagy dolog lenne az egész magyar labdarúgás számára” – szögezte le Pintér Attila.

Az ellenfelet Paulo Sousa irányítja, a portugál tréner az előző szezon egy részében még a Győr legnagyobb hazai riválisának, a Videotonnak volt a vezetőedzője. Az izraeli együttesről Pintér Attila elmondta, gyors és agresszív futballt játszik, ugyanakkor a saját játékukat akarják ráerőltetni a vendégekre. „A Bajnokok Ligája az álmunk, de nem a fő célunk ebben a szezonban. A cél az, hogy folyamatosan fejlődjünk, és ott maradjunk az izraeli futball csúcsán. Nem lehet ugyanis elfelejteni, hogy egy évtized után nyert újra bajnokságot a klub, de a riválisaink is fejlődnek – nyilatkozta Paulo Sousa, a Maccabi Tel-Aviv mestere. – Ugyanakkor a Bajnokok Ligája azért fontos a klub számára, hiszen pénzt hozhat, és a játékosok értéke is növekedhet azáltal, hogy magasabb szinten futballozhatnak.”

A portugál tréner – aki a helyszínen tekintette meg a magyar Szuperkupa-találkozót – bizakodva várja a meccset: „A magyar csapat jó formában van, miután megverte az egyik legjobbnak számító Debrecent. Nem mondhatnám, hogy felkészültebbek, mint mi, de annyival előttünk járnak, hogy már játszottak tétmérkőzést. Nagyon tapasztalt, összeszokott társaság. A klubnak új stadionja van, remek edzéslehetőségekkel, összehasonlításban egy kicsit esélyesebb az ellenfelünk, ennek ellenére nagyon optimista vagyok.”

Horváth Cs. Attila, az ETO klubmenedzsere közölte, mindent megtesznek azért, hogy a nemzetközi előírásoknak megfelelően tudják megrendezni a találkozót. Öt órával a kezdés előtt lezárják az ETO Parkot és tűzszerészek vizsgálják át a létesítményt. A szigorított biztonsági előírások miatt a korábbinál lassúbb lesz a beléptetés a Bajnokok Ligája-selejtezőre. A szurkolóknak ezért a megszokottnál korábban kell majd megérkezniük a stadionba, ha nem akarnak lemaradni a mérkőzés kezdetéről. A lelátókon „Mondj nemet a rasszizmusra” feliratú pólót viselő biztonsági személyzet ügyel a rendre.

Az előzetes becslések szerint mintegy 6000 néző várható a 20.30 órakor kezdődő találkozóra, amelyet a 33 éves osztrák Markus Hametert vezet. A mérkőzést az M1 előben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?