SaS: A kormány a vadászgépek üdvözlésével a saját képmutatását bizonyította

f-16 k

Az SaS párt szerint a szlovák kormány és Peter Pellegrini államfő a vadászgépek üdvözlésével a saját képmutatását és kétszínűségét bizonyította. A TASR-t kedden tájékoztatta Ondrej Šprlák, a párt szóvivője.

Branislav Gröhling szerint az államfő nem említette, hogy a legnagyobb veszélyt Szlovákiára és a Szövetségre nézve Oroszország jelenti. „Az, hogy mosolyogva fogadja az amerikai vadászgépeket, nemcsak az ő részéről képmutatás, hanem Robert Fico (Smer) kormánya részéről is. A Smer volt ugyanis az a párt, amely a Hlasszal együtt bírálta az USA-val között védelmi megállapodást, és a választások előtt azt ígérte, hogy szlovák területre semmilyen amerikai nem teszi be a lábát. Szemenszedett hazugság és képmutatás” – jegyezte meg Gröhling.

Juraj Krúpa (SaS) parlamenti képviselő azt mondta, hogy a kormány képviselőinek nyilvánosan kellene bocsánatot kérniük az Amerikai Egyesült Államokkal kötött védelmi szerződésről szóló kijelentéseikért. Emlékeztetett: épp ők voltak azok, akik az akkori koalíció képviselőit hazaárulónak nevezték. Azt is megjegyezte, hogy akkoriban amerikai megszállásról beszéltek, és arról, hogy amerikai katonák nőket erőszakolnak meg. Védelmezik a hadsereg felfegyverzéséhez szükséges kétszázalékos kötelezettséget, és imádkoznak azokért a pilótákért, akik az amerikai vadászgépeket fogják üzemeltetni. Abszurditás élő adásban” – zárta Krúpa.

Hétfő este megérkezett az első két F-16-os szlovák vadászgép a Malacka (Malacky) melletti konyhai (Kuchyňa) katonai repülőtérre. Ez az első két gép a 2018-ban megrendelt 14 repülő közül. Leszállításukat a világjárvány késleltette.

Az államfő az ünnepélyes fogadáson kiemelte a repülőgépek jelentőségét a szlovák honvédelmen belül, illetve a Szövetség más államainak az együttműködéséről beszélt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?